GÖDÖLLŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. november 16., kedd 15:08

Lemondott Király Zoltán, a német kisebbségi önkormányzat elnöke
Hosszabb idejű külföldi munkavállalási lehetőségére hivatkozva lemondott a mandátumáról Király Zoltán, a gödöllői német kisebbségi önkormányzat elnöke. Mint ismeretes, október 3-án a települési mellett kisebbségi önkormányzati választásokra is sor került Gödöllőn, melynek eredményeként négy képviselő kapott bizalmat.
A német kisebbségi önkormányzat október 12-i alakuló ülésén Király Zoltánt (Bleyer Jakab Közösség) egyhangúlag választották meg, elnökhelyettes pedig Meizner Sándor lett, aki korábban elnöke volt a testületnek. A német kisebbségi önkormányzat további tagjai Arnold Katalin és Vajna Istvánné dr. Tangl Anita. A testületet jelenleg alkotó három személy az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesület színeiben képviselő.
A megüresedett mandátum betöltéséről rendelkező törvény alapján Király Zoltán helyére a szavazatszám szerint a sorrendben következő jelölt lép, ilyen jelölt azonban kettő van, mivel Dávid Lászlóné és Horváth Ilona egyaránt 72 szavazatot kapott. A szavazatszám egyenlősége miatt a választási eljárásról szóló törvény alapján a helyi választási bizottság kisorsolja, hogy melyik jelölt szerez mandátumot.
A helyi választási bizottság ülésének szervezése lapzártánkkor folyamatban van.
A kisebbségi önkormányzat új elnökét majd a kiegészült testület választja meg tagjai közül. Addig az elnökhelyettes gyakorolja az elnöki feladatokat.
Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.