SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. január 12., szerda 08:18

Zöld Iroda vándorkiállítás és képzés a TIK-ben
A Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre, a társadalmi felelősségvállalásra. Többek között ezért is ad otthont a Zöld Iroda vándorkiállításnak és képzésnek a TIK január 17-21 között.
 Az Egyetemnek közel 7.000 munkavállalója, több mint 28.000 hallgatója van, akikből több ezer fő napi szinten fordul meg TIK-ben. Az intézmény nem mehet el amellett a tény mellett, hogy napjainkban a környezet védelme és annak népszerűsítése az egyik legfontosabb feladat. Kiemelkedő szerepet kap a munkatársak környezettudatos magatartásának, gondolkodásának erősítése; a többi egyetemi egység számára a példamutatás, a jó gyakorlatok megteremtése is. Tevékenységük elismeréseként a központ igazgatósága a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért által 2009-ben meghirdetett Zöld Iroda versenyen elnyerte a „2009 Legtöbbet Zöldült Irodája” díjat, míg 2010-ben Kreativitás különdíjban részesült, további három egyetemi egységgel közösen indulva (HSZI, GTK Dékáni Hivatal, Rektori Hivatal).
A TIK a KÖVET Egyesület tagja.
A KÖVET Egyesület ezért is tartja Zöld Iroda képzését és vándorkiállítását a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2011. január 17-21 között. A rendezvény célja a környezet- és emberbarát munkahely kialakításának bemutatása.



Forrás: Önkormányzati sajtószolgálat

MTI nonprofit Zrt. 2009  © Minden jog fenntartva.