Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 2. csütörtök
Hírek témák szerint

GÖDÖLLŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. június 29., szerda 09:43

Átadták a Gödöllő Egészségügyéért díjakat
Semmelweis Ignácra, emlékeztek a gödöllőiek június 28-án, a városi Semmelweis napon. A Művészetek Házában megtartott ünnepségen dr. Szabadfalvy András, a Tormay Károly Egészségügyi Központ vezetője tisztelgett az anyák megmentője előtt, majd hagyományosan a rendezvény keretében adták át a Gödöllő Egészségügyéért díjakat.
Gödöllő Város Képviselő-testülete az 1998. évi 12. számú önkormányzati rendeletében az egészségügy, valamint a szociális területen elért kimagasló teljesítmény, vagy huzamosabb időn át folytatott kiemelkedő munkavégzés elismerésére hozta létre az elismerést, ami azoknak a személyeknek, közösségeknek adományozható, akik a város egészségügyi ellátása érdekében kiemelkedő tevékenységet folytattak a gyógyító – megelőző munkában, illetve a szociális gondoskodás területén jelentős eredményeket értek el.
Az idei esztendőben a képviselő-testület Samu Jánosné szociális gondozónőt, Dr. Oraveczné Dr.Kiss Éva diabetológus főorvost, és a Kossuth Lajos utcai Bölcsőde Szakmai Közösségét részesítette az elismerésben, amit a bölcsőde munkatársai nevében Pálfi Sándorné intézményvezető vett át.
A díjakat dr. Gémesi György polgármester adta át.
 
Samu Jánosné szociális gondozónő   
 
Az Egyesített Szociális Intézményben közel 20 éve áll alkalmazásban. Kezdetben irodai munkát végzett, míg11 évvel ezelőtt az új intézményvezető látva az ő szociális érzékenységét, nagyfokú empátiás készségét, áthelyezte gondozói munkakörbe, az Idősek Otthonába.
A gondozónői munkát nagy szeretettel végezte, s hogy szakmai ismereteit bővítse, 2002. évben megszerezte a szociális gondozó és ápoló szakképesítést, majd ezt követően is folyamatosan tovább képezte magát. Nagy érdeklődéssel fordult a demens, szellemileg leépült betegek ápolása-gondozása felé.
Továbbképzéseken új módszereket, technikákat sajátított el annak érdekében, hogy személyre szóló, betegközpontú ápolást tudjon biztosítani az ellátottak dementálódásának megelőzése és kezelése érdekében.
A fővárosi fenntartású Szociális Otthon által megalakított Demens Szakmai Műhely tanácskozásain rendszeresen részt vesz.
Munkáját nagy odaadással és felelősségtudattal végzi. Teherbírása, alapossága példamutató a kollégái számára. Szorgalmas jó szakember, aki a szabadidejét is szívesen feláldozza, ha az intézményben bármilyen plusz munka adódik.
Munkaidején túl is sok időt fordít az ellátottakra. Mély érzésű, nagyfokú empátiával rendelkező munkatárs, aki nagy szeretettel és türelemmel végzett gondozói munkájával elnyerte a lakók bizalmát, szeretetét, kollégái megbecsülését.
 
Dr. Oraveczné Dr.Kiss Éva diabetológus főorvos   
 
Általános iskolai és gimnáziumi tanulmányait Gödöllőn végezte,majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen folytatta, ahol 1988-ban summa cum laude minősítéssel végzett. Ezt követően 2 évig dolgozott a váci Szőnyi Tibor Kórház gyermek és csecsemőosztályán. 1991-től 2000-ig a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház kardiológiai angiológiai osztályán, majd a Pest Megyei Diabetológiai Centrumban – mely egyben a kórház sürgősségi betegfelvételi osztálya – végzett gyógyító tevékenységet. Belgyógyászati szakvizsgát 1996. évben, háziorvosi licence vizsgát 1997. évben, diabetológiai szakvizsgát 1999. évben, iskolaorvosi és ifjúságvédelmi szakvizsgát 2002. évben, majd háziorvosi szakvizsgát 2003. évben szerzett. Meghatározó volt életében a kórházban eltöltött idő. 2000-től Budaörsön és Gödöllőn diabetológiai szakrendelést vezet. Szakrendelésein igyekszik mindent megtenni szakmailag, hogy betegei élete szebbé és derűsebbé váljon. Kezdeményezésére alakult meg Budaörsön és Gödöllőn a diabetológiai klub. Gödöllőn és környékén, valamint távolabb is rendszeresen szervez szűréseket cukorbetegség megelőzési céllal, szakmai előadásokat tart. 2003-ban Gödöllőn került megrendezésre az Országos Diabetológiai Kongresszus, melyen az országos kupát nyerték el.
 
Kossuth Lajos utcai Bölcsőde Szakmai Közössége
                       
A Kossuth utcai Bölcsőde Gödöllő egyik legrégebben működő bölcsődéje. Az intézmény külső és belső környezete a szakmai közösségnek, valamint a szülők által nyújtott támogatásnak  köszönhetően folyamatosan fejlődik. Az itt  végzett magas szakmai színvonalú gondozási tevékenység is hozzájárul ahhoz, hogy minden évben jelentős a felvételi túljelentkezés. Pálfi Sándorné intézményvezető különös figyelmet fordít a hatékony és racionális gazdálkodás mellett arra, hogy a szakmai közösség példaértékű gondozási - nevelési tevékenységet folytasson. Az intézményben folyó lelkiismeretes szakmai munkáról nem csak Gödöllőn, de a város  határain kívül is elismerően nyilatkoznak.
 
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.