Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 2. csütörtök
Hírek témák szerint

DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. július 11., hétfő 15:44

"Dévaványa Kiváló Pedagógusa" és a "Dévaványa Oktatás Ügyéért" elismerő cím - 2011
Településünk Önkormányzatának Képviselő-testülete hat éve, hogy a „Dévaványa Kiváló Pedagógusa" elismerő címet megalapította. A cím adományozható azoknak a pedagógusoknak, akik a település oktatási intézményeiben legalább 15 éven keresztül aktív példamutató oktatói-nevelői munkát végeztek, végeznek, és kimagasló teljesítményt nyújtottak, nyújtanak, valamint pedagógiai munkásságuk példaértékű a település közössége számára.
 
A képviselő-testület a 144/2011. (111.31.) Kt. határozatával úgy döntött, hogy 2011-ben Szabó Józsefné óvónő, Varga Istvánné nyugalmazott tanítónő, és Kacsó Sándor nyugalmazott tanár részére ítéli oda a „Dévaványa Kiváló Pedagógusa” elismerő címet, valamint a 145/2011. (111.31.) Kt. határozatával úgy döntött, hogy 2011-ben Papp Béláné az Általános Művelődési Központ gazdálkodási főelőadója részére ítéli oda a „Dévaványa Oktatás Ügyéért” elismerő címet.
 
 
Szabó Józsefné Ács Rozália Dévaványán született 1961. augusztus 31-én. Az általános iskolai tanulmányait a Vértesacsai Általános Iskolában végezte. A székesfehérvári Hunyadi Mátyás Szakközépiskolában érettségizett. 1981. szeptember l-jétől, Dévaványán kezdett el dolgozni, mint szakképesítés nélküli óvónő. A munka mellett végezte el Szarvason az Óvóképző Főiskolát, s így 1985-ben már az óvodapedagógusi diplomájával a zsebében folytathatta munkáját. 1981. szeptember l-jétől 2007 szeptemberéig a Hajós utcai óvodában dolgozott, mint beosztott óvónő, majd 2007 szeptemberétől jelenleg is a Könyves Kálmán utcai óvodában tevékenykedik, mint óvodai telephelyvezető, illetve az óvoda nagy-középső csoportjának óvó nénije.
 
Varga Istvánné Oláh Irén 1948. szept. 17-én született Dévaványán. Szülei egyszerű munkás és parasztemberek voltak, öt gyermek közül ő a legidősebb. Ál­talános iskolai tanulmányait Dévaványán a 2. Sz. Általános Iskolában - az akkori leányiskolában - végezte. Az általános iskola befejezése után a Dévaványán akkor induló gimnáziumban kezdett tanulni, de az élet úgy hozta, hogy tanulmányait darabba hagyva dolgozni kezdett.

Munkája során mindig a gyermekek érdekét tartotta szem előtt. Igyekezett a tehetségüket ápolni, számtalan versenyre, vetélkedőre készítette fel őket sikeresen. Ugyanilyen odafigyeléssel vette szárnyai alá a hátrányos helyzetű, vagy gyengébb képességű tanulókat, igyekezett esélyeiket növelni, hátrányaikat lefaragni, felzárkóztatni őket. A tanórán kívüli foglalkozások nagyon jó színterei voltak mind a tehetséggondozásnak, mind a felzárkóztatásnak. Szakköri foglalkozásokat vállalt és vezetett, programokat szervezett tanulóinak.
 
20 évig volt az iskola tankönyv felelőse. Feladata a tankönyv igények felmérése, megrendelése, a tanulókhoz, pedagógusokhoz való eljuttatása volt. Jó kapcsolatot ápolt a kiadókkal. Igyekezett kollégáival a legújabb kiadványokat megismertetni, tankönyvbemutatókat szervezni.
 
Pedagógusként nemcsak az iskolai életben vett, vesz részt aktívan, hanem a városunk társadalmi életében is. Több civil szervezetben is tevékenykedik.
A civil szféra, a civil szerveződések, a felnőtt közösségek közel állnak hozzá, igyekszik aktívan részt venni egyik-másik életében. Alapító tagja a „VOX HUMANA” vegyes karnak, sőt már az ezt megelőző pedagógus kórusnak is.
 
Idézve Öt: „Azon fáradozom, hogy közös összefogással tegyük szebbé, színesebbé, jobbá városunkat és a benne lakók életét, ismerjük meg és ismertessük meg gyermekeinkkel, u-nokáinkkal múltunkat, ismerjük meg és adjuk tovább ha-gyományainkat, őrizzük meg közös értékeinket.”
 
Kacsó Sándor 1945. május 14-én született Kolozsváron. Ott is tanult 1969-ig, amikor kutató fizikus és középiskolai tanári diplomát szerzett a Babes-Bolyai Egyetemen. Ezek után Nagybányán dolgozott több iskolában 1989-ig, amikor is úgy érezte, hogy elég volt, és elhagyta Romániát. Soha nem járt előzőleg Dévaványán. egy véletlen folytán került ide. Pedagógusi munkásságát a Ványai Ambrus Általános Iskolában kezdte. A Szakiskola beindulásakor tagozatvezetőként gyakorolta hivatását. Később a Szügyi Dániel Református Általános Iskolaigazgató helyetteseként, majd nyugdíjazásáig a gimnázium óraadó tanáraként tanított.
 
Papp Béláné Dékány Ilona 1954. november 19-én született Dévaványán. A 8. osztály befejezése után a helyi Kosárfonó Üzembe ment el dolgozni, mint betanított munkás. 1975-ben házasságot kötött Papp Bélával. Házasságukból két fiú gyermeke született: Béla és Zsolt. Tanulmányait munka mel­lett folytatta és érettségi után 1981 -ben munkahelyet változtatott, a Községi Tanács Adócsoportjához került, tanulmányai azonban tovább folytatta. A Közgazdasági Szakközépiskola elvégzése után a gazdálkodási csoporthoz került. Az intézmények önálló gazdálkodása során azonban kikerült a Napköziotthonos Óvodába. 1991-től az óvodák gazdálkodását vezette. Igyekezett a legjobb tudásával, valamint az előző munkahelyén szerzett tapasztalataival a gazdaságosságra törekedni.
Az óvodában a Hétszínvirág Alapítványnak a könyvelését vezette. 2007. augusztus l-jétől került az iskolának a gazdasági irodájába, ugyanis az intézmények önállósága megszűnt. így pénztárosként végezte a munkáját.
 
Rövid gondolat tőle: „Úgy gondolom, hogy sikerült beilleszkednem. Al­kalmazkodni nagyon jól tudok és jól is érzem magam. Munkatársaimmal és a dolgozókkal is jó a kapcsolatom.”
 
 
Gratulálok Szabó Józsefné óvónőnek. Varga Istvánné nyugalmazott tanítónőnek, és Kacsó Sándor nyugalmazott tanárnak a „Dévaványa Kiváló Pedagógusa” elismerő címhez, valamint Papp Béláné, az Általános Művelődési Központ gazdálkodási főelőadójának a ,,Dévaványa Oktatás Ügyéért” elismerő címhez, melyet kitartó, példamutató, lelkiismeretes munkájuk elismeréséül adományozott Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.