Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 13. hétfő
Hírek témák szerint

KAZINCBARCIKA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. november 14., hétfő 10:50

A szociális munkásokat köszöntötték Kazincbarcikán
Takácsné Haszon Jolán kapta a „Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért” elnevezésű kitüntető díjat, mely a legmagasabb rangú elismerés, amit a szociális ágazatban dolgozó szakember kaphat a városban. Mellette öten Polgármesteri Elismerő Oklevelet, tizenhárman pedig igazgatói dicséretet vettek át a pénteki ünnepségen.
 
A városban 2004 óta hagyomány, hogy a szociális ellátás területén dolgozókat egy gála műsor keretében köszöntik, így szeretné megbecsülését és tiszteletét kifejezni a város- és intézményvezetés.
Az idei rendezvényre pénteken késő délután került sor, melyen Szitka Péter polgármester mondott ünnepi beszédet. Bensőséges hangulatú köszöntőjében elismerését fejezte ki a bölcsődei, hajléktalan-ellátás és idősgondozás területén tevékenykedőknek, továbbá mindazoknak, akik ehhez a nagyon szép, de roppant nehéz szakterületekhez egyéb segítőként, aktívaként kapcsolódnak.
 
Ez több mint munka…
Az ünnepségen Csősz Béláné, a Szociális Szolgáltató Központ vezetője kiemelkedő munkájukért 13 kollégájának adott át igazgatói dicséretet.
A városi ünnepségen Polgármesteri Elismerő Okleveleket is átadtak az arra érdemeseknek. Szitka Péter polgármester 2011-ben a következőket díjazta: Andrássy Zoltánné, a II. Számú Bölcsőde csoportvezető kisgyermeknevelője; Juhász Andrásné, az I. Számú Bölcsőde kisgyermeknevelője; Kresztyankóné Hevesi Erzsébet, a Családsegítő Szolgálat adósságkezelési tanácsadója; Tóth Lászlóné, az I. Számú Idősek Otthona szociális gondozója és Zsilinszki Jánosné, az étkeztetés szociális segítője.
 
„Boldog vagyok, hogy az én munkatársam…”
Kazincbarcika Város Önkormányzata 2009 decemberében alapította meg a „Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért” kitüntető díjat, mely minden esztendőben annak a személynek adományozható, aki a szociális ellátás területén több éve kiemelkedő színvonalú munkát végez. Idén ezt Takácsné Haszon Jolán, intézményi egységvezető vehette át Szitka Péter polgármestertől.
A díjátadást követően az egyik kereskedelmi csatornán futó sorozat közkedvelt színésze Tihanyi Tóth Csaba és felesége, Bognár Rita adott zenés, szórakoztató műsort a jókedvű közönségnek, így idén sem maradt el a tánc és a sok taps.

A rendezvényt követően Csősz Béláné, a Szociális Szolgáltató Központ igazgatója külön is gratulált a kitüntetetteknek, majd megható köszönetet tolmácsolt összes kollégájának. Mint mondta: rendkívül büszke erre a csapatra, és külön öröm számára, hogy a legrangosabb szakmai elismerést Takácsné Haszon Jolán kapta. Egy olyan kolléga, aki ezt a mindennapokban ezerszer is megszolgálja és nagyon boldog azért, hogy ez a nagyszerű szakember az ő munkatársa.


Névjegy: Takácsné Haszon Jolán

A mindig mosolygós idősellátásban dolgozó szakember 1 híján 30 éve dolgozik a szociális ellátás területén. Gondozónőként kezdett, majd rövid időn belül vezető lett a házi segítségnyújtásban, ezt követően pedig a város első idősek klubjában. Tevékeny részt vállalt a Gondozási Központ kialakításában, ennek vezetésével 1992-ben bízták meg. Különleges, csak rá jellemző, egyedi módon kerül közel az idős emberekhez. Munkatársai elismerik hozzáértését, tisztelik óriási munkabírásáért, szervezőkészségéért és jó humoráért. 2001-ben, amikor az Idősek Otthona megnyitotta kapuit, ő lett az intézményi egységvezető, majd 2011-ben a bentlakásos intézmények átszervezésekor már három időseket ellátó egység vezetőjévé nevezték ki.
Példamutató munkásságáért, az idősellátás vezetői csoportjának mindig aktív és kreatív résztvevőjeként vált méltóvá a Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjra.

(Képforrás: O Pont fotó / Pálinkó Gábor)


4 csatolt kép Bognár Rita és Tihanyi Tóth CsabaA fellépőkA meghívott szociális munkatársakA díjazottak
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.