Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 19. vasárnap
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XIX. kerület - Kispest Önkormányzata
2011. december 9., péntek 13:52

Közbiztonsági dolgozókat tüntetett ki az önkormányzat
Folytatva a több mint 10 éves hagyományt, idén is megjutalmazta az önkormányzat azokat a rendőröket, tűzoltókat és polgárőröket, akik 2011-ben a legtöbbet tették Kispest közbiztonságáért, a kerületben élők nyugalmáért. A szerdai ünnepségen tíz rendőr, öt tűzoltó és három polgárőr kapott elismerést.

A megjelenteket köszöntő polgármester a kerületi közbiztonság megteremtésének közös felelősségéről beszélt. Elmondta, ha a jogszabályi változások lehetővé teszik, az önkormányzat a jövőben is mindent meg fog tenni azért, hogy támogatni tudja a rendvédelmi szervek és polgárőrség munkáját. Gajda Péter megköszönve a munkát hangsúlyozta, a kerület, a rendőrség, a tűzoltóság és a polgárőrség közös felelőssége és feladata, hogy Kispest biztonságosabb legyen és ezt a valóságban is érezzék az itt lakók.

Kispest rendőrkapitánya megköszönte az önkormányzat egész évben nyújtott támogatását és azt, hogy nehéz gazdasági helyzete ellenére is elismeri a közbiztonsági munkát. Ígérte, hogy a rendőrség a maga eszközeivel mindent megtesz azért, hogy erősítse a közbiztonságot. Plánk Róbert hozzátette, céljuk, hogy tovább csökkentsék a bűncselekmények számát, a megtörténteket felderítsék, amiket viszont lehet, megelőzzenek. Gere Imre tűzoltó őrnagy, a Dél-pesti Parancsnokság vezetője ugyancsak megköszönte a segítséget, és kijelentette, hogy a törvények változásával is a lakosság védelmét fogja szolgálni a tűzoltóság.

Az elismeréseket a polgármestertől és Lázár Tamás közbiztonsági tanácsnoktól vehették át a kitüntetett rendőrök, tűzoltók és polgárőrök. Kispest önkormányzatának képviselő-testülete Az Év Rendőre címet Méhes Dániel törzsőrmesternek, a Bűnüldözési Alosztály nyomozó tiszthelyettesének adományozta, a kiemelt súlyú, ismeretlen elkövetős bűncselekmények és betöréses lopások felderítésében elért eredményeiért, a kapitányság vezetői és munkatársai által is nagyra becsült, felelősségteljes és megbízható szakmai munkájáért.

Az Év Tűzoltója 2011-ben Batki László zászlós lett. A Kispesti Tűzőrség különleges szerkezelője, az állomány meghatározó egyénisége kiemelkedő felkészültséggel, példaértékű szaktudással végzett munkájáért, rendkívüli megbízhatósággal végzett szolgálatáért érdemelte ki az elismerést.

Móró Péter, a Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület alapító tagja kapta Az Év Polgárőre kitüntetést, a kerület lakóinak biztonságát, a kispestiek nyugalmát szolgáló, kiemelkedő munkájáért.

A kispestieket szolgáló kiemelkedő munkájáért elismerő oklevelet és pénzjutalmat vehetett át a kerületi rendőrkapitányság kilenc munkatársa: Bogya Krisztina hadnagy, az Igazgatásrendészet főelőadója, Szűcs Zoltán Attila főhadnagy, Székely Csilla főtörzsőrmester, Németh Gyula főtörzszászlós, Dohy Mihályné közalkalmazott, Mile Anikó Réka főhadnagy, Majorné Kökényesi Gabriella főtörzsőrmester, a Gazdaságvédelmi Alosztály nyomozója, Varga László törzszászlós, az Akció Alosztály nyomozója és Takács Mária zászlós, a Vizsgálati Alosztály munkatársa.

Példamutató munkájáért elismerést kapott Baráth Csaba tűzoltó zászlós, a Kispesti Tűzőrség különleges szerkezelője, Csepregi Csaba tűzoltó alezredes, a Dél-pesti Tűzmegelőzési Régió osztályvezetője, Nagy Tamás tűzoltó törzszászlós, a Kispesti Tűzőrség szerparancsnoka és Szabó Bálint tűzoltó törzszászlós, a Kispesti Tűzőrség megbízott szolgálatparancsnoka.

Lukács Gyula, a Kispesti Polgárőr Egyesület elnöke és Somodi Roland, a Dél-pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület elnöke a kerület közbiztonságáért kifejtett odaadó munkájáért vehetett át elismerő oklevelet és pénzjutalmat.

Az ünnepséget a Kispesti Művészeti Iskola két művésztanárának, Dikáczné Kanfi Gabriellának és Konorótné Gábor Erzsébetnek az előadása zárta.


15 csatolt kép 611015131214978115423
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.