Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. június 3. szerda
Hírek témák szerint

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. február 17., péntek 10:00

Navracsics Tibor Füreden
Jobb elérhetőségű és minőségű, stabilabb egészségügyi ellátást szeretnénk Magyarországon, ezt segíti elő ez az Európa szerte is egyedülálló fejlesztés – fogalmazott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, az egészségügyi szolgáltatók részére létrehozott új informatikai hálózat füredi bemutatóján.    
 
- Az elmúlt években sok vita volt arról, hogyan alakítsuk át a hazai egészségügyet, miként lehetne európai színvonalúvá tenni az ellátást. Igyekszünk forrásokat biztosítani ehhez, az Új Széchényi Terv keretében például 137 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra. A most bemutatott informatikai rendszer, amely elősegíti az egészségügyi intézmények közötti kommunikációt, elérhetővé teszi egy-egy beteg kortörténetét és diagnózisát, úgy gondolom, nagyban javíthatja az egészségügyi szolgáltatások színvonalát. Az ilyen informatikai fejlesztéseknek komoly jövője lehet az egészségügyben, és mindenképpen növelik Magyarország versenyképességét – vélekedett a miniszterelnök-helyettes.
Navracsics Tibor a rendszer működéséről tartott bemutató megtekintése után a városban újonnan épült tudományos központban tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az informatikai rendszer a közigazgatásban is jól használható lenne, elősegítené például az önkormányzatok közötti adatkommunikációt, így a közeljövőben megvizsgálják alkalmazásának lehetőségeit.
A HISCOM (Hospital Information System and COMmunication) a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében megvalósított több mint 600 millió forintos egészségügyi adatkommunikációs fejlesztés, amelyhez 300 millió forintos támogatást nyújtott az Európai Unió. A balatonfüredi székhelyű Pan-Inform Kft. által kifejlesztett világviszonylatban is újdonságnak számító rendszer összeköti az egészségügy szereplőit. Egy olyan on-line hálózat, aminek a segítségével az egészségügyi ellátás során a kezelőorvos elektronikus formában azonnal hozzáfér – a beteg hozzájárulásával - az őt érintő valamennyi adathoz, vagyis a páciens kórtörténetéhez. A rendszerről bővebben
- Ez egy informatikai közmű, egymástól függetlenül működő egészségügyi intézmények informatikai rendszereit köti össze. Tavaly év végén fejeztük be a fejlesztést, több európai országból is érdeklődnek iránta. Ez egy szolgáltatás, amiért az egészségügyi intézményeknek havi díjat kell majd fizetniük, a betegek viszont ingyen férhetnek hozzá. Természetesen először itt a régióban szeretnénk minél több egészségügyi intézménybe bevezetni a rendszert- vélekedett Náray Gábor Zsolt, a fejlesztési projektet irányító Pan-Inform Kft. ügyvezető igazgatója.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is,  lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.