Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 2. csütörtök
Hírek témák szerint

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. május 31., csütörtök 18:02

Kecskemét májusi közgyűlésének fontosabb döntései (2)
Kártyával olcsóbb a fürdőbelépő
Döntött a testület a Kecskeméti Fürdő jegyárairól, amelyek június 1-jétől, azaz holnaptól lépnek életbe. Az elfogadott árak magasabbak ugyan, mint a környékben lévő fürdőké, ugyanakkor a Kecskeméten igénybe vehető szolgáltatások színvonala is összehasonlíthatatlanul magasabb, palettája szélesebb. Amennyiben ezeket az árakat a nagyvárosi fürdőkéhez hasonlítjuk, akkor elmondható, hogy a fővárosiaknak például még az üzemanyag költséget és az autópálya díjat beleszámítva is megéri a Kecskeméti Fürdőbe jönni.
Új elem, hogy lesz úgynevezett délelőtti árkategória, amikor is a vendégek a próbaüzem ideje alatt megszokott belépődíjat fizetik. Azt, hogy a fürdő elsősorban a kecskemétieknek épült, jól jelzi, hogy a város lakói szintén a próbaüzem alatt megszokott árakkal vehetik igénybe a szolgáltatásokat, amennyiben rendelkeznek Kecskemét Kártyával. A 2000 forintos, egy évre érvényes kártya megváltására a fürdőben is lehetőség lesz, e költség pedig akár egyetlen családi belépő megvásárlásakor szinte teljes egészében megtérül. 
 
147 milliós támogatás az egycsatornás gyűjtőkémények felújítására
Döntött a testület az egycsatornás gyűjtőkémények felújításának támogatására beérkezett pályázatokról. A kiírásra 17 pályázat érkezett, amelyek összesen 979 lakást érintenek. A döntés értelmében a felújítást az önkormányzat összesen mintegy 147 millió forinttal támogatja. A pályázók ugyanennyi állami támogatást kapnak. A tulajdonosok által fizetendő önrész a 979 lakás esetében mintegy 195 millió forint.
 
Alapítványok támogatása
Alapítványok támogatásáról döntött a képviselő-testület. Ennek értelmében a Kecskemét Város – Bozsó Gyűjtemény Alapítvány 2 millió forintot kap az idei Múzeumok Éjszakája programjainak szervezéséhez és lebonyolításához.
Az Appendix Alapítvány a Bolyai János Gimnáziumért 100 ezer forintos támogatásban részesülhet a gimnázium és a Szentcsalád Plébánia előtti terület parkosítása érdekében.
 
Civil koncepció 2015-ig
Elfogadta a testület Kecskemét Középtávú Civil Koncepcióját és felkérte Mák Kornél alpolgármestert, hogy készítse elő a konkrét feladatokat, határidőket és felelősöket tartalmazó Civil Cselekvési Tervet.
A koncepcióban szerepel: Kecskemét önkormányzata a kezdetektől támogatta az itt működő civil szervezeteket, azok programjait. 2007-ben létrejött a Városi Civil Kerekasztal, amely egy évvel később megállapodást kötött az önkormányzattal. Jelenleg a városban több mint 800 civil szervezet működik, ebből 341 alapítvány, 10 közalapítvány és 460 úgynevezett társadalmi szervezet.
A koncepció a 2012-2015 közötti időszakra szól, részletezve a civil szféra társadalmi szerepét, a szervezetek és az önkormányzat közötti együttműködést, a stratégiai célokat, feladatokat, és azok irányait.
 
Új óvodai csoportszobák jönnek létre
Újabb két óvodai csoportszoba és egy fejlesztőszoba jön létre a Szivárvány Óvodában. Ennek kialakítására a Vörösmarty iskola épületében, az úgynevezett „tornatermi” szárny első emeletén nyílik lehetőség. A kialakítást követően az épületben összesen 8 óvodai csoportszoba működik majd, amelyeket az önkormányzat 2010 óta hozott létre.
 
A Lestár térre kerül az új alkotás
Határozott a grémium a június 29-én, a kuláküldözés által tönkretett magyar gazdák emléknapján felállítandó emlékoszlopról leendő helyéről. Szemők Zsuzsanna szobrászművész „Üldözöttek” nevű alkotása a Lestár tér 2. szám alatti épület előtti zöldfelületen helyezik majd el. Az emlékoszlop állítását a Kecskeméti Református Ifjúsági Egyesület kezdeményezte, amely a költségek forrását fele-fele arányban az önkormányzat által kiírt Városi Támogatási Programból és közadakozásból szeretné biztosítani.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.