Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 1. szerda
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XIX. kerület - Kispest Önkormányzata
2012. június 22., péntek 14:26

Nyári szünet előtti testület ülés - galéria
Több mint harminc napirend megtárgyalása szerepelt a képviselő-testület nyári szünet előtti utolsó ülésén.

Napirend előtt egyperces néma felállással emlékeztek a képviselők a Kispesti Horvát Nemzetiségi Önkormányzat június 8-án elhunyt elnökére. Zlatár Györgyöt a testületi ülés előtti órákban temették el.
Határozott a testület a Magyar Futball Akadémia Alapítvány számára megállapított 20 millió forint támogatás első, 5 milliós részletének biztosításáról.
A 20 éves Kispesti Véradók Egyesületét 1,2 millió, a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítványt 500 ezer forinttal támogatja az önkormányzat. Arról is döntött a testület, hogy a Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1,4 millió, a Kispesti Polgárőr Egyesület és a Dél-pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület egyenként 300 ezer forint támogatást kap. A civil szervezetek működésére jóváhagyott 6 milliós idei keretből 300 ezer forintot kap a Misszió Alapítvány, 140 ezret a Kispesti Gyöngyvirág Kórusalapítvány, 100-100 ezret a DIXI Részképességzavarban Szenvedő Gyerekekért Alapítvány, a Tehetséges és Hátrányos Helyzetű Gyermekekért Közhasznú Alapítvány, a Recefice Gyermek és Ifjúsági Szabadidős Tevékenységért Közhasznú Alapítvány, valamint a Munkás Szent József Közösségi Ház Wekerle Alapítvány,
50 ezer forintot pedig a Kispesti Idősekért Alapítvány. Sport és szabadidősport támogatására 100 ezer forintot kapott a Kéz a kézben Alapítvány. Egészségmegőrző és betegségmegelőző tevékenységre 75 ezer forintot szavaztak meg a képviselők a Bokréta Bölcsőde Gyermekeiért Alapítványnak, 40 ezer forintot a Wekerlei Tipegők – Huba Bölcsőde Gyermekeiért Alapítványnak.
A nyári táborozására jóváhagyott 4 milliós keretből 65 ezer forintot kapott a DIXI Részképességzavarban Szenvedő Gyerekekért Alapítvány, illetve 29 ezer forintot a Semmelweis Oktatási Alapítvány.
Döntött a testület: hozzájárul ahhoz, hogy a Wekerlei Társaskör Egyesület pályázatot nyújtson be a Nemzeti Kulturális Alaphoz az Almavirág tér felújításának tervezésére. Biztosította testület a szükséges legfeljebb 300 ezer forintos önrészt is.
Adósságkezelési szolgáltatásra vonatkozó megállapodást köt a Tiszántúli Gázszolgáltató (TIGÁZ) Zrt.-vel az önkormányzat. Ezzel lehetőség nyílt arra, hogy a fizetési hátralékban lévő adósok részére megítélt önkormányzati támogatást a szolgáltató közvetlenül megkaphassa.
Pályázatot nyújt be az önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Országos tehetséggondozó hálózat létrehozása – Magyar Géniusz Integrált Tehetséggondozó Program című felhívására. Siker esetén maximunm 10 millió forint támogatást nyerhet a kerület arra, hogy Tehetségpontot alakítson ki a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár keretein b elül.
Hozzájárult a testület ahhoz, hogy a kispestiek egészségügyi ellátása érdekében a Kispesti Egészségügyi Intézet öt éves tartós bérleti szerződés keretében, közbeszerződési eljárás útján cserélje le régi eszközét egy felsőkategóriás multifunkcionális ultrahang diagnosztikai készülékre.
Három intézményvezető pályázatát bírálták el a képviselők. Döntésük értelmében mindannyian folytatják vezetői munkájukat: Vass Katalin a Napraforgó Óvodát, Párkány Imréné az Arany Óvodát, Végh Judit az Eötvös József Általános Iskolát igazgatja idén augusztustól 2017. július 31-ig.
Arról is határozott a testület, hogy csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz, és ennek fedezetét beépíti a 2013-as költségvetésbe.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.