Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 26. péntek
Hírek témák szerint

MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. október 9., kedd 09:03

200 milliós fejlesztés
Mintegy 200 millió forint értékben jelentős infrastrukturális fejlesztést hajtott végre a Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület. A társaságiadó-kedvezményről szóló pályázat keretében a Városi Sportpályán, a Városi Sportcsarnokban, valamint az utánpótlás központban is nagymértékű átalakítást végeztek el az elmúlt hónapokban.
Országos szinten is jelentős fejlődést hozott a Kormány társaságiadó-kedvezményről szóló törvénye, amely az öt látvány-csapatsportág, a labdarúgás, a kézilabda, a vízilabda, a kosárlabda és a jégkorong támogatását jelenti. A kezdeményezés óriási sikert aratott, hiszen csak a labdarúgás területén 1078 pályázat érkezett a Társaságiadó-kedvezményből igénybe vehető támogatásokra a Magyar Labdarúgó Szövetséghez. A pályázatnak köszönhetően országosan mintegy 20 milliárd forint áramlott a sportágba.
A mezőkövesdi labdarúgás fejlesztésére hozzávetőleg 200 millió forintot lehetett felhasználni. Az említett összegből a Mezőkövesd Zsóry SE 71 millió 561 ezer forint támogatásra volt jogosult, amit az egyesület teljes egészében össze tudott gyűjteni a vállalkozóktól. Az egyesület a megszerzett pénzt tárgyi eszközök beszerzésére, valamint az utánpótláscsapatok működtetésére használta fel. A támogatást egyebek mellett sportfelszerelések, mezek beszerzésére, a játékosok utaztatására, továbbá, nevezések befizetésére, tornák, edzőtáborok finanszírozására fordították. Az informatika területén is jelentős beruházás valósult meg, miután a klub vezetői több számítógépet is beszereztek. Ezen felül az utánpótlásban dolgozó edzők bérezésére és egyéb személyi jellegű kiadásokra is jutott az említett pénzből.
Az egy évvel ezelőtt megalakult Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. még sikeresebben szerepelt a pályázaton, hiszen 117 millió 166 ezer forintot sikerült elnyernie, amit fejlesztésre és felújításra használtak fel. A Kft. költségvetéséből összesen 142 millió forintos fejlesztés valósult meg a Széchenyi úti sporttelepen, valamint a tűzoltópályán kialakított Sportcentrumban. A Sportpályán a Kavicsos-tó felőli kerítés felújítására, illetve cseréjére mintegy 8,5 millió forintot fordítottak. A Városi Sportcsarnok vizesblokkjai 8 millió 300 ezer forintból újultak meg, amely annak köszönhető, hogy az épület vagyonkezelői jogai a kft.-hez tartoznak, így az intézményt be lehetett vonni a programba.
A legnagyobb horderejű fejlesztéseket a tűzoltó pályán hajtották végre, ahol egyebek mellett egy 115x74 méteres, villanyvilágítással, mobil lelátóval, eredményjelzővel ellátott nagy műfüves pályát építettek meg közel 97 millió forintból. Ezen kívül 25 millió forintból megépült egy szintén 115x74 m-es vadonatúj füves játéktér. Az utánpótlásközpont kerítése szintén megújult, melynek elkészítése három és fél millió forintba került. Az infrastrukturális fejlesztések mellett az óvodástól az U11-es korosztályok nevelésére és versenyeztetésére is jutott forrás.
A Vasas ellen szeptember 9-én megrendezett összecsapásra kilátogató szurkolókat új látvány fogadta, miután a Széchenyi út felül is megszépült a Városi Sportpálya, ahol 400 fő számára alkalmas mobil lelátót alakítottak ki az elmúlt hetekben. Az MSE-Zsóry a műfüves pálya mellett megépített új kerítés és a közelmúltban beüzemelt új digitális eredményjelző mellett tehát újabb fejlesztést hajtott végre.
A nagy horderejű felújítással és bővítéssel nem ért véget a sportfejlesztés. „Örömmel jelenthetem be, hogy a Társasági Adó kedvezmény pályázatának következő körében mintegy 80 millió forintot nyertünk a labdarúgó utánpótlás fejlesztésére, amelyről már megszületett a döntés. Emellett egy másik pályázatot is benyújtottunk az utánpótláscentrum kiszolgáló épületének fejlesztésére, valamint a Sportpályán lévő klubház teljes felújítására és bővítésére. A pályázat elbírálása folyamatban van, döntés a közeljövőben várható.” – mondta Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry SE társadalmi elnöke.
A célok között szerepel egy stabil utánpótlás bázis kialakítása Mezőkövesden és a térségben, amely az eddigieknél is hatékonyabbá teheti a fiatalok képzését. Ehhez kapcsolódóan fontos az utánpótlás korosztályú játékosok létszámának növelése, így hozzávetőleg 400 sportoló számára szeretnék megteremteni a magas szintű képzés feltételeit. A minőségi utánpótlásképzés mellett fontos, hogy a felnőtt csapat is kiemelkedően szerepeljen a bajnokságban, éppen ezért a vezetőség az egycsoportos NB II-be jutást, tehát az 1-5. hely megszerzését tűzte ki célként Véber György csapata számára. Ami a távolabbi terveket illeti, az infrastruktúra további fejlesztésének egyik fontos pillére lehet majd a későbbiekben a Hadnagy úti sportbázis kiépítése, ahol extrém sportpályákat (pl. sqash pálya, teniszpálya), továbbá téliesített labdarúgó edzőpályákat szeretnének létesíteni.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.