Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 28. vasárnap
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata
2012. november 28., szerda 14:18

Átadták a felújított Kolosy téri piacot
Az Óbudai Promenád fejlesztése elnevezésű projekt átadó rendezvényei közül sajtótájékoztató keretében, elsőként  a Kolosy téri piac átadására került sor. A fejlesztésről, a kivitelezési munkálatokról illetve a piac működéséről a meghívott vendégek adtak bővebb tájékoztatást.

Az Óbudai Promenád az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztés. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2010-ben nyújtotta be pályázatát, melynek eredményeképpen 556.459.569 forintot nyert a tervek megvalósítására.
Az építkezés 2012. június 6-án kezdődött meg. A fejlesztés egésze a Kolosy tér és az Amfiteátrum közötti szakaszt érintette, ennek megfelelően magában foglalta a Kolosy tér környékének, valamint a Kolosy téri piac megújítását is.
"A városrész rehabilitációjával az volt a célunk, hogy  megtartsuk a terület kulturális és gazdasági, szolgáltató jellegét ezzel elősegítve a lakossági életminőségét, a kerületi identitást és a turisztikai vonzerő fejlődését. A piac mindig is egy közösségépítő funkciót betöltő létesítmény volt, ezért ezt szem előtt tartva igyekeztünk olyan hellyé varázsolni, ahol az emberek a vásárlás mellett, szívesen időznek, egy-egy baráti beszélgetésre megállnak."- mondta a polgármester.

Haraszti Levente, az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy a homlokzat teljes felújítása mellett, a legszembetűnőbb változást a belső udvar üvegtetős megoldása mutatja. Korábban ennek helyén ponyva feszült, amely a világosságot eltakarva optikailag leszűkítette a teret. Kiemelte az új burkolatot, melynek csúszásgátló felülete biztonságosabbá tette a közlekedést. A terület akadálymentesített, és a vakok, illetve gyengén látók megsegítésére taktilis jelzőrendszert is építettek a padlózatba. Jelenleg folyamatban van az új pavilonok gyártása, amely a piac rendezettségét, átláthatóságát  biztosítja majd. A felújított környezet az árusok és a vásárlók részére is szebb, igényesebb lehetőséget kínál a kereskedésre.
Az első emeleten, ahová lifttel is fel lehet jutni, alakították ki az óbudai Civil Házat, Óbuda-Újlak Kulturális és Információs Központját. Ennek átadására december 4-én  kerül sor.
A piacot működtető Óbudai Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója a piac működéséről beszélt. A jelenlévő kereskedők aggályaira válaszul elmondta, hogy  a pavilonok gyártása nem befolyásolja a kereskedők tevékenységét, hétfőtől visszaköltözhetnek az árusok portékáikkal együtt, így a karácsonyi nagybevásárlást a korábbi vevők és az újonnan idelátogatók is itt intézhetik.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.