Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. január 23. csütörtök
Hírek témák szerint

PÉCEL VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. november 30., péntek 11:33

Képezzék magukat tovább Pécelen, az Adventista Teológiai Főiskolán
Az Adventista Teológiai Főiskola a következő keresztféléves képzéseket indítja 2013 februárjában:
Hitoktató; Bibliai Gazdálkodás; Bibliai Vezetéstudomány; Családi Életre Nevelés

Jelentkezési határidő: 2013. január 20. A szakirányú képzésekre olyan érdeklődők jelentkezését várják, akik már rendelkeznek felsőfokú diplomával. A jelentkezési lap letölthető az intézmény honlapjáról, vagy a Tanulmányi Hivataltól igényelhető (cím: 2119 Pécel, Ráday u. 12; telefon: 28/547-295; e-mail: atf@adventista.hu)

Hitoktató - A képzés keretében a Nemzeti Alaptantervben újonnan bevezetett hit- és erkölcstan oktatására készítjük fel a pedagógusokat és a lelkészeket. Ennek megfelelően képzésünkön elsősorban bibliaismereti, teológiai és pedagógiai, módszertani tudást közvetítünk. Hallgatóink elsajátíthatják azokat a készségeket és képességeket, melyek segítségével át tudják adni a Biblia és a keresztény gondolkodás értékeit a különböző korcsoportok részére. A végzett hallgatók Hitoktató szakmai címet kapnak. A képzés időtartama 4 félév.

Bibliai Gazdálkodás - Célja, hogy a hallgató megismerje a gazdasági gondolkodás alapjait és megszerezze elvi-elméleti ismereteit, miközben a képzés keresztény jellegéből adódóan elsajátítja a gazdasági tevékenységgel összefüggő etikai követelményeket, megismeri a Biblia és a pénzügyek kapcsolatát. A képzés tehát olyan szemléleti keretet ad, amelynek segítségével a hallgató keresztény értékeket követve dönthet gazdasági kérdésekben, vezethet egyházi és nemegyházi nonprofit szervezeteket, valamint gazdasági társaságokat. A végzett hallgatók Gazdasági menedzser szakmai címet kapnak. A képzés időtartama 4 félév.

Bibliai Vezetéstudomány - A képzés során a hallgatók megismerik az egyházi és nonprofit szervezetek vezetésének és gazdálkodásának különböző területeit. A képzés keresztény szellemiségéből adódóan jelentős hangsúlyt helyezünk a vezetői személyiség fejlesztésére és a vezetői tevékenységgel összefüggő etikai követelményekre. A végzett hallgatók Vezetéstudományi szakember szakmai címet kapnak. A képzés időtartama 4 félév.

Családi Életre Nevelés - A képzés egy nemzetközileg alkalmazott tudományos módszerre épül, és programunk megfelel a Nemzeti Alaptanterv követelményeinek is. Végzett hallgatóink az alábbi tevékenységeket folytathatják: házasságra való felkészítés, gyermekek családi életre nevelése szervezett keretek között, a felnőtt lakosság segítése a családi élet konkrét kihívásainak kezelésében. Olyan személyek jelentkezését várjuk, akik munkájukban gyermekekkel, fiatalokkal, vagy felnőttekkel foglalkoznak; elsődlegesen iskolai és óvodai pedagógusokat, védőnőket, hitoktatókat, lelkipásztorokat és más segítő foglalkozások képviselőit. Magyarországon jelenleg egyedül intézményünk ad Minősített családi életre nevelő diplomát! A képzés időtartama 2 félév.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.