Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 30. kedd
Hírek témák szerint

DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2012. december 6., csütörtök 13:47

Elkezdődhet Dunaújvárosban a Táborállás partfalstabilizációja!
Sajtótájékoztatóval egybekötött projektnyitó rendezvény keretében számolt be Cserna Gábor polgármester, Nemes Józsefné projektmenedzser asszony, Szél Tamás, a Mélyépterv Kultúrmérnöki Kft. tervezője és Szemesy István, a Sycons Kft. ügyvezető igazgatója a projekt részleteivel kapcsolatban.
Cserna Gábor polgármester és Nemes Józsefné projektmenedzser asszony az alábbiakat hangsúlyozta:

A Közép-Dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez az „Omlás- és csúszásveszélyes partfalak állékonyságának biztosítása” tárgyú felhívásra benyújtott „Dunaújváros, Táborállás területén lévő mozgásveszélyes partfalak stabilizálásának biztosításának I. üteme” című, KDOP-4.1.1/C-10-2011-0003 azonosító számú pályázatunkat támogatásra érdemesnek ítélték. 
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint támogató képviseletében eljáró közreműködő szervezet, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. és Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata által a projekt végrehajtására a Támogatási Szerződést halasztott hatállyal 2011. szeptember 15-én írták alá.

A Támogatási Szerződés főbb adatai:

A projekt tervezett bruttó összköltsége: 340.915.375.- Ft, melyből
a támogatás összege: 289.778.069.- Ft,
az önkormányzati saját forrás összege: 51.137.306.- Ft.
A támogatás intenzitása: 85 %.

A Támogatási Szerződés hatályba lépésének feltétele volt, hogy a projektünkben tervezett beavatkozásokkal érintett ingatlanok tulajdonosaival (haszonélvezőivel) aláírásra kerüljenek a „használati jog biztosítására vonatkozó szerződések”. Ezek a Támogatási Szerződés aláírásakor még nem álltak rendelkezésünkre minden ingatlanra vonatkozóan.

A Támogatási szerződés aláírásakor még hiányzó ingatlanok tulajdonosaival / haszonélvezőivel a „használati jog biztosítására vonatkozó szerződések” aláírásra kerültek, azokat önkormányzatunk megküldte a Közreműködő Szervezet részére.

A Közreműködő Szervezet 2011. november 21-én kelt értesítő levelében foglaltak értelmében a Támogatási Szerződés 2011. november 18-án hatályba lépett.

Időközben sor került a Támogatási Szerződés 1. számú módosításra, mely alapján a projekt megvalósításának tervezett időpontja: 2013. október 30.  A Támogatási Szerződés 1. számú módosítására azért volt szükség, mert a tervezett beavatkozásokra kiadott vízjogi létesítési engedélyben az engedélyező hatóság három hónapos próbaüzem megtartását írta elő, emiatt az eredeti projekt végrehajtási határidőt nem tudtuk volna tartani.

A 2012. évi ÁFA változás következtében a Támogatási Szerződés módosítását kezdeményeztük, mely szerződésmódosítás 2012. augusztus 29-én került aláírásra.

A módosított Támogatási Szerződés főbb adatai:

A projekt módosított tervezett bruttó összköltsége: 346.065.021.- Ft, melyből
a támogatás összege: 294.155.268.- Ft,
az önkormányzati saját forrás összege: 51.909.753.- Ft,
A támogatás intenzitása: 85 %.  

Időközben a PROVITAL Zrt. – mint hivatalos közbeszerzési tanácsadó – közreműködésével a projektünk megvalósításához szükséges közbeszerzési eljárások a kiviteli tervek elkészítésére, a kivitelezési munkák elvégzésére, a műszaki ellenőri feladatok ellátására, valamint a független mérnöki tevékenység ellátására vonatkozóan lefolytatásra kerültek.

Az építési beruházásra vonatkozó közbeszerzési eljárás a MÉLYÉPTERV Kultúrmérnöki Kft. által elkészített és leszállított komplett kiviteli tervek birtokában vált megindíthatóvá. A kivitelezési munkák ajánlattételi felhívása 2012. szeptember 17-én jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben.
- A „Dunaújváros, Táborállás területén lévő mozgásveszélyes partfalak stabilizálásának biztosításának I. üteme” című projekt megvalósításához szükséges kivitelezési feladatok ellátása” tárgyában kiírt, nemzeti, nyílt közbeszerzési eljárás nyertese az összességében legelőnyösebb ajánlatot adó SYCONS Kft. (2094 Nagykovácsi, Nagykovácsi út 26-30.) lett.

A SYCONS Kft. által megajánlott ellenszolgáltatás összege: nettó 217.609.758.- Ft + ÁFA.
A kivitelezési munkákra vonatkozó Vállalkozási Szerződés 2012. november 15-én aláírásra került.
- A kivitelezéshez kapcsolódó műszaki ellenőri feladatok ellátása tárgyában lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertese a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást megajánló KDT KÖZMŰBER Beruházó és Szolgáltató Kft. (8000 Székesfehérvár, Szőlő u. 72.) lett. 4.700.000.- Ft + ÁFA összeggel. A műszaki ellenőri feladatok ellátására vonatkozó Megbízási Szerződés 2012. november 27-én aláírásra került.

- A kivitelezéshez kapcsolódó független mérnöki tevékenység ellátása tárgyában lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertese a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást megajánló MÉLYÉPTERV Kultúrmérnöki Kft. (1054 Budapest, Zoltán u. 8.) lett 1.900.000.- Ft + ÁFA összeggel. A műszaki ellenőri feladatok ellátására vonatkozó Megbízási Szerződés 2012. november 27-én szintén aláírásra került.
A kivitelezési munkák megkezdése előtt 2012. november 16-án (pénteken)megtörtént a munkaterület átadás – átvételi eljárás. Jelenleg a SYCONS Kft. az előkészítő munkákat (fúrások, stb.) végzi.
A kivitelezés során elvégzendő a víztelenítő ejtőkutak, a víztelenítő drének, a Harcsa utcai vápás vízelvezető, a partéli repedések betömése, a partél tereprendezése, az Ivó utca ideiglenes vízelvezetése, monitoring kutak, mozgásmérő pontok, az Üdülősor burkolatának helyreállítása építési munkái, valamint 3 hónapos próbaüzem lefolytatása és dokumentálása.

A SYCONS Kft. jelenleg folyamatosan végzi a kivitelezéssel érintett területen található ingatlanok állapotfelmérését, képeket készítenek és jegyzőkönyvet vesznek fel az ingatlanok állapotáról. A beruházással érintett ingatlanok tulajdonosaival pedig elvégzik a szükséges egyeztetéseket.

Cserna Gábor polgármester bízik abban, hogy 2013 novemberében elkészülnek a munkálatokkal.



Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.