Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2023. március 24. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2013. december 4., szerda 10:20

Fogadj örökbe egy macit! – a főpolgármester által felajánlott plüssmedve is elkelt a jótékonysági aukción
Harmadik alkalommal rendezték meg kedden este a Törőcsik Mari színművésznő által alapított Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány jótékonysági maciaukcióját, amelynek a Danubius Hotel Gellért adott otthont. A fogyatékkal élők munkahely-teremtési programjához idén Tarlós István főpolgármester is csatlakozott, aki az árverés megnyitóján mondott beszédet.

A városvezető arról beszélt, amikor eldöntötte, hogy részt vesz ezen a szeretetgyűjtő és adományozó akción, és kiválasztotta a macit, eszébe jutott, hogy a szeretetet nem betűzni, hanem érezni és gyakorolni érdemes.
- Sokszor és sokan mondják, hogy a karácsony önkéntelenül is előhívja belőlünk a szeretetet. Ennek a kezdeményezésnek is az az üzenete, hogy ne csak karácsonykor kerüljön előtérbe a szeretet, hiszen minden embernek szüksége van mindig szeretetre – hangsúlyozta a főpolgármester. Mint mondta: ebben a kezdeményezésben az a nagyszerű, hogy a pillanatot igyekszik hasznos, értékteremtő cselekedetre váltani.
- Mi nagyvárosi emberek, budapestiek, gyakran tapasztaljuk, hogy a rohanásban vannak lemaradók. Vannak olyanok – mindegy, hogy így születtek, vagy életük során váltak ilyenné, – akiknek az élet számos dolga nem úgy adódik, mint másoknak. Vannak olyanok is, akik szeretnének dolgozni, de nincs számukra megfelelő munkahely. A Fővárosi Önkormányzat ismeri ezeket a gondokat, évről évre követjük a sorsukat, nem mindig könnyű kommunikációs körülmények között. Igyekszünk mindig többet fordítani a csökkent munkaképességűek munkába állására – tette hozzá Tarlós István.- Egyedül azonban nem lennénk képesek enyhíteni vagy megoldani ezeket a kínokat. Fontos, hogy egyre több civil kezdeményezés álljon mögötte. A szeretet ugyanis szép hullámokban terjed. Igaz az, ami a fizikában igaz, ez a Hygens-elv, hogy a hullámfelület minden egyes pontja elemi hullámok kiindulópontja, a mi érzéseinket, a mi munkánkat is ez kell, hogy vezérelje, mert ennek a valóságtartalma megszívlelendő számunkra. Ahogyan eléri az embert ez a hullám, maga az érzés is jó és felemelő. Aki ebben a mostani komoly játékban részt vesz, nem csak úgy érezheti, tett valami jót, hanem azt is, hogy élethez segített másokat – mondta a főpolgármester.
Tarlós István főpolgármester plüssmackóját és az erre az alkalomra készített ezüst érmét 150 ezer forintért vásárolta meg Oszter Sándor színművész.
A jótékonysági árverésből és a felajánlásokból befolyt összegből olyan munkahelyeket akar létrehozni az alapítvány, ahol fogyatékkal élőket alkalmaznak. Az idei árverésen újabb 22 sztármaci és személyes tárgy várt örökbefogadó gazdára, annak érdekében, hogy a kávézó létrejöhessen. Így terveik szerint 2014-ben nyílhat meg az első olyan Fogadj Örökbe Egy Macit kávéház, ahol megváltozott munkaképességűek számára teremtenének új munkahelyeket.A harmadik éve folyó árverést Mága Zoltán macija vezeti, amely két évvel ezelőtt 1 millió forintért kelt el, a második Törőcsik Mari plüsse lett, amely ugyanabban az évben 750 ezer forintért talált új gazdára.

Fotó: Majtényi Mihály, budapest.hu
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.