Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 26. péntek
Hírek témák szerint

GYÖMRŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2014. április 17., csütörtök 13:57

Civil szervezet és az Önkormányzat összefogásában újult meg a Gyömrői mentőállomás
Az országban szinte példa nélküli módon egy helyi civil szervezet, a Gyömrő 2000 Kör vállalta magára a gyömrői mentőállomás felújítását. Az 1993-ban átadott épületen az OMSZ-nek nem volt lehetősége komolyabb felújításokat elvégezni, ám az eltelt 21 év igencsak megviselte az állomást. Ezért a legnagyobb helyi civil szervezet, a Gyömrő 2000 Kör jótékonysági bált szervezett, melynek teljes bevételét (1.000.000 Ft) a mentőállomás felújítására fordították. Ezt a pénzt Gyömrő Város Önkormányzata további mintegy 1.000.000 forinttal egészítette ki annak érdekében, hogy a külső és belső felújítások mellett új bútorokra is jusson.
Alig négy hetet vett igénybe a közel kétmillió forint értékű felújítás, melynek keretében megújult az épület homlokzata, minden beltéri ajtót kicseréltek, új fürdőszoba épült, minden belső burkolatot kicseréltek, új műanyag ajtók kerültek be a régi bejárati ajtók helyére, megújult a világítás és elektromos rendszer. Sok új bútor is került az állomásra, többek között konyhabútor, ágyak, kanapé, asztal és szekrény.
Az április 17-i átadó ünnepségen részt vett Dr. Engelbrecht Imre az OMSZ regionális orvos igazgatója, valamint Győrfi Pál kommunikációs igazgató is. Mindketten kiemelték, egyedülálló kezdeményezésről van szó, amiben Gyömrő úttörő szerepet vállalt. Győrfi Pál szerint a mentőállomás vagy a mentőautó nem az OMSZ tulajdona, hanem mindannyiunké. Ezért is fontos hogy közösen viseljük gondját az állomásoknak.  
Gyenes Levente polgármester elmondta: fontos volt, hogy a nap 24 órájában a lakosokért dolgozó mentősöknek kulturált, európai körülményeket teremtsenek. A polgármester hozzátette: egészen szívmelengető volt, hogy közel 40 gyömrői szakember önkéntes munkában végezte a felújítást. „Gyömrő ismét megmutatta a civil arcát, és bizonyította hogy az emberek összefogásával nagyon sokra vagyunk képesek. Most például egy teljes mentőállomás felújítására.” – mondta a városvezető, aki a Gyömrő 2000 Kör tagjaival és a városvezetéssel közösen festette ki a teljes épületet.
Gyenes Levente tárgyalt az OMSZ regionális vezetőjével, és felajánlotta számukra a városban 2012-ben átadó Művészeti Központot térítésmentes használatra különböző képzésekhez. Ezt az OMSZ vezetői köszönettel elfogadták, így a jövőben további együttműködés várható az Önkormányzat és a mentőszolgálat között.
A gyömrői mentőállomáson 13 fős állomány két mentőgépkocsival teljesít szolgálatot. Ellátási területük Gyömrő, Maglód, Mende és Sülysáp települések mintegy 42.000 lakosa.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.