Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 26. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXII. kerület - Budafok-Tétény Önkormányzata
2015. március 11., szerda 17:32

Ünnepélyes alapkőletétel a Budafoki Szomszédok piacán
Március 11-én he­lyezték el a Bu­da­fo­ki Szom­szédok piacának alapkövét.  A „Bu­da­fok-Belváros új piac létesítése és közterületi re­ha­bi­litációs program a Játék utca térségében” el­ne­vezésű beruházás meg­valósulását a fővárosi és a kerületi önkormányzat közel fe­le-fe­le arányban támo­gat­ja. Az esemény moderátora Nemcsák Károly színművész, a Szomszédok egykori szereplője volt.  
Kar­say Fe­renc polgármes­ter köszöntőjében ki­emel­te, már a fej­lesztés előkészítési fázisában arra töre­ke­dett az önkormányzat, hogy a lehető legszéle­sebb körben egyez­tes­sen az érin­tet­tek­kel az új piac ki­a­lakításáról. A ren­dezvény díszvendége dr. Sze­ne­c­zey Balázs főpolgármes­ter he­lyet­tes azt hangsúly­oz­ta, bízik abban, hogy a Tér-Köz pályázat segítségével újabb ha­sonló beruházásokat sikerül majd meg­valósítani. Az eseményen részt vett a kerület országgyűlési képvi­selője, korábbi polgármes­te­re, Sza­bolcs At­ti­la is.

 Az új Bu­da­fo­ki Szom­szédok piaca nevével is fémjel­zi az egy­k­ori, máig népszerű televíziós sor­oz­a­tot, amely­nekszámos je­le­netét a régi piac területén for­gatták. Ennek apropóján vállal­ta az esemény moderálását Nemcsák Károly, a József At­ti­la Színház igaz­gatója, a sor­oz­at egy­k­ori sze­replője el­mond­ta: ked­ves emlékek fűzik a régi pi­ac­hoz, és meggyőződése, hogy a no­sztal­gián túl a mo­dern környe­zet, az új piac is büszkeségre ad majd okot az itt élőknek. A rendezvényen jelen volt az egykori társulat másik két neves színművésze, Gór Nagy Mária és Kertész Péter is.  
„A pro­jekt­re el­nyert körülbelül 365 millió for­int fővárosi támogatáshoz közel ugyan­ennyit tett hozzá Bu­da­fok-Tétény Önkormány­za­ta, ami részben a pályázati önrészt, részben az új pi­ac­hoz kap­csolódó járulékos fej­lesztéseket – utak, közművek stb. – költségét je­len­ti.”- tájékoz­ta­tott Németh Zoltán, város­fej­lesztésért felelős al­polgármes­ter.
A munkála­to­kat 2015. januárban kezd­te meg La­ter­ex Építő Zrt. Az építkezés első részének végén a csar­nok épülete készül el 2015. július végéig, a második ütem­ben már az üzle­te­ken belül zaj­la­nak majd a munkálatok, ami­ket a ke­res­kedők és az önkormányzat együtt végez majd. A be­fe­jező részben pedig a régi piac területén egy új közpark­ot alakítanak ki. Ezzel párhu­za­m­o­san megnyílik a gépjárművek előtt a Pécsi utca Városház tér és Duna utca közti része, új összeköttetéseket és park­olóhe­lye­ket te­remt­ve a piac környékén.  
Kar­say Fe­renc polgármes­ter a pro­jekt be­mu­tatásakor el­mond­ta: A jó és tartós végeredmény elérése érdekében a ki­vi­te­lezés során kizárólag jó minőségű anyago­kat építenek be: kiváló hőszi­ge­telési képességű tégla­fa­lat használnak, mint­egy 800 négy­zetméter­nyi felületen. Az acél tartószer­ke­zet hor­gany­zott, fes­tett ki­vi­tel­ben készül el, mely­nek össztömege meg­ha­lad­ja majd a 95 tonnát. A tető jó hőszi­ge­telésű és a tűzvédelmi előírások­nak is meg­fe­lelő anyagokból épül majd meg, a hom­lok­za­tot pedig hom­lok­za­ti bur­kolótéglából, va­la­mint per­forált le­mezből építik meg. A ter­vezés során az esztétikum és funk­ci­o­na­litás mel­lett fő szem­pont volt, hogy az épület meg­fe­lel­jen a kor köve­telménye­i­nek és a pi­ac­ra látogató vásárlók, családok igénye­i­nek is.

 


 



1 csatolt dokumentum Ünnepélyes alapkőletétel a Budafoki Szomszédok piacán
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.