Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 26. péntek
Hírek témák szerint

KISKUNMAJSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. április 28., kedd 16:51

RETRO MAJÁLIS Kiskunmajsán
Programok kicsiknek és nagyoknak, igazi családi kikapcsolódást ígér a kiskunmajsai RETRO MAJÁLIS! Fúvószenekari ébresztő a város utcáin, Májusfa, Ferenczi György és a Rackajam, Muri Enikő és gyerek koncertek, Lovas Fesztivál, Guinness rekord kísérlet, táncház a Mayossával, sportbemutatók, ugrálóvárak és egész nap majális gasztronómia (lángos, virsli …) várja az érdeklődőket május elsején a kiskunmajsai Kiserdőben.  
RETRO MAJÁLIS néven hirdette meg több év kihagyás után Kiskunmajsa vezetése a település határában lévő Kiserdőbe azt a közösségi programot, amelyet a közös ünneplés régi jó hangulata iránti nosztalgia hívott életre. Kezdeményezésüket a Konecsni György Kulturális Központ és a velük szoros kapcsolatot ápoló civil szervezetek valósítják meg, amelyet a Kiskunmajsai Kistérségi Közszolgáltató Nonprofit Kft. által létrehozott Egészségfejlesztési Iroda (EFI) egy Családi Egészségnappal és Guinness rekord kísérlettel színesít: Táncoljuk együtt egy időben a magyar csárdást! A Kiskunmajsai Lovas Klub és a Nyargaló Lovas Hagyományőrző Egyesület pedig szintén ekkor, szintén oda hívja-várja a helyi lovas fogatokat, bemutató hajtásra.    
Ilyen mértékű összefogásra már régen nem volt példa a városban, számos egyesület, munkahelyi-, családi és baráti közösség igényelt főzőhelyet a szervezőktől, hogy némi nosztalgiával vegyítve töltsék együtt a napot. A szervezők város határában fekvő parkerdőt már hetekkel ezelőtt elkezdték felkészíteni a látogatók fogadására.  A szerteágazó feladatokhoz az e téren nagy tapasztalatokkal rendelkező Civilek a Játszóterekért Egyesület nyújtott segítő kezet. Mellettük több városi egyesület, menetleveles akadálypályát, szalmajátszóházat vagy traktorbemutatót tartva adja tudását és tapasztalatát a programhoz.
Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai az egészséges életmód alapelveit már több alkalommal eljutatták a környező települések falunapjaira, és rendezvényeire. Most a Családi egészségnap keretében az EFI külön sátorban várja az érdeklődőket, ahol természetgyógyász és kineziológus is rendelkezésükre áll.  
A FÓKUSZ terepfutó verseny mellett kipróbálhatja a közönség a tájfutást, a Zumbát és a Nippon Zengot is, amely a közeli Szentesről indult hódító útjára. A gyerekeknek a lovak, az íjászat és a solymász válogatott madarai mellett ugrálóvár, a kicsiknek pedig Ciróka játszóház biztosítja az izgalmas programot. Bemutatót tart Eördögh András jászszentlászlói ménesgazda kunfakó lovaival, valamint Pintér Szabolcs „suttogó”, aki a világhírűvé vált módszert Monty Robertsnél, Kaliforniában sajátította el.
A helyszín megközelíthető a kiskunmajsai vasútállomás vagy a Félegyházi út felől. A rendezvény ideje alatt táblák segítik a tájékozódást.   
Melléklet:
·        Plakát a rendezvényről
·        programlap a rendezvényről
Sajtókapcsolat: Bozóki Szilvia (; 20/564-3137)

2 csatolt dokumentum Szórólap belső oldalSzórólap borító oldal
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.