Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 26. péntek
Hírek témák szerint

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. augusztus 27., csütörtök 08:02

Magyar, portugál és román győzelmek a strandröplabda Eötvös Kupán
Pénteken délután befejeződött az Eötvös Kupa strandröplabda válfaja is. A szintén önálló olimpiai sportág strandröplabda népszerűségét mutatja, hogy az idén másodízben megrendezett tornán már összesen hét nemzet játékosai küzdöttek a minél jobb helyezésekért, a dicsőségért és a számos ajándékért.
Hajdúnánáson öt női kategóriában (U14, U16, U18, U20 és felnőtt) finn, magyar, nigériai, román és szlovák; Hajdúböszörményben három férfi kategóriában (U16, U20 és felnőtt) afgán, magyar, román és portugál játékosok léptek homokra.

Az időjárás ezúttal kegyeibe fogadta a strandröpiseket. Amíg a megyeszékhelyen, Debrecenben egész nap eset az eső, addig Nánáson és Böszörményben még több órás napsütés is kényeztette a versenyre érkezőket.
A hölgyeknél az U14-es kategóriában a tavalyi bronzérmes Horváth Flóra, Törköly Kinga (Dunakanyar SE) meggyőző fölénnyel győzött. Második helyen zárt a Kalmár Viktória, Tunyogi Csenge (Gödöllői RC) kettős. A harmadik helyet a romániai magyar páros, a tavalyi ezüstérmes Bikfalvi Alexandra, Gagyi Emese ( ACS. „Viitorul” Bors) páros szerezte meg.

Az U16-osoknál a Nyugat-Balatoni Regionális Sportcentrum Egyesület játékosai egy végletekig kiélezett, 24:22-re végződött házi döntőt rendeztek, melynek végén az aranyérmeket a tavaly is győztes Héri Sára és Tóth-Lakits Petra, az ezüstöket pedig Hegyi Bianka és Sebestyén Flóra vehették át. A harmadik helyen végzett a Lisztes Lili, Kincses Bernadett (UTE) duó.

Az U18-as mezőnyben is a tavalyi bronzérmes örülhetett. Sok szoros mérkőzés után a döntőt a Madalina Pura, Giulia Blaj (CSS. „Avram Iancu” Stei, Románia) páros nyerte minimális különbséggel megelőzve a Bancsi Judit, Nagy Dorottya (Eötvös DSE, Miskolci VSC) kettőst. A harmadik helyre Bánfi Lili, Bódi Emese (Szolnoki Sportcentrum Sportiskola) egység ért be.

Az U20-as kategóriában a terem Eötvös Kupán két napja az Eötvös DSE színeiben ezüstérmet nyert Fehér Zsófia és Miholecz Melitta nagy különbséggel győzte le ellenfeleit és vehette át a kupák és az aranyérmek mellett az Intersport által felajánlott labdát és vásárlási utalványt, valamint az Andromeda Travel által felajánlott 3 főre szóló görögországi tengerparti egy hetes ingyenes apartman-használatra vonatkozó dokumentumot. (A díjakat a többi kategória győztesei is megnyerték.) A második helyet a Félegyházi Viktória, Gulyás Vivien (Nyíregyháza) kettős szerezte meg a Jeney Kata, Tóth Luca (UTE) páros előtt.

A felnőtt női mezőny döntője is érdekesen alakult. 18 pontnál még két egységgel vezetett a Szabó Kármen, Kovács Katalin (Debrecen) páros, végül a Dénesi Brigitta és Czene Adrienn (Gödöllői RC) nyakába akasztotta dr. Juhász Endre, Hajdúnánás alpolgármestere az aranyérmeket. A DELRA RSE két fiatal röplabdázója, Tátrai Nikolett és Horváth Réka zárt az előkelő harmadik helyen.
Az erősebb nem U 16-os kategóriájában portugál győzelem született. A Miguel Santos, Diogo Rodrigues (Esmoriz Ginásio Clube) a döntőben a Stréli Bence, Balogh Marcell (Pénzügyőr SE) kettőst győzte le. A dobogó harmadik fokára is portugál csapat, a Diogo Agostinho, Carlos Santos egység játékosai állhattak.

Az U20-asoknál a román Crisan Andrei, Raul Ilies (LPS. CSS. Bihorul Oradea) páros nyert, megelőzve a Kalmár Ákos, Batári Csaba kettőst. A harmadik helyen a Gurzó Dávid, Kárpáti Tamás (Sarkad) duó zárt.

A férfi felnőtt mezőnyben szikrázó csaták után a Mike Szabolcs, Zsembrovszky Dávid kettős diadalmaskodott. Második helyet szerzett a Maier Cristian, Farcanea Razvan (CSS. „Avram Iancu” Stei, Románia) páros. A harmadik helyen végzett a magyar válogatott sokszoros válogatott feladója, az elmúlt bajnokságban bronzérmet szerzett Vegyész RC Kazincbarcika csapatkapitánya, Toronyai Miklós és csapattársa Dudás Tamás.

1 csatolt kép 2
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.