Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2021. december 2. csütörtök
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XVIII. kerület - Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
2016. január 21., csütörtök 17:31

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Budapest Repülőtéri Régió Klaszter
A Budapest Airport I. terminálja adott otthont a Budapest Repülőtéri Régió Klaszter évindító partnertalálkozójának. Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata, Budapest Főváros Önkormányzata, Pest Megye Közgyűlése, a Budapest Airport, a HungaroControl Zrt., valamint a környékbeli önkormányzatok példaértékű összefogásával 2015 őszén hívták életre a partnerséget.  Az immár új csatlakozókkal kibővült partnerség 2016. január 21-én egész délelőttöt betöltő fórum keretében összegezte az eddig történteket és meghatározta a jövő feladatait.
 
 Az együttműködő partnerek köre immár közel húsz szervezetet és gazdasági társaságot foglal magába, többek között a Nemzeti Befektetési Ügynökséget, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványt, a térség legnagyobb foglalkoztatóit, a légiközlekedés, repülőtér-üzemeltetés legfontosabb cégeit, jelentős logisztikai szolgáltatókat, ingatlan-befektetőket és olyan szolgáltatókat, akik az ingatlanfejlesztési ipar működésében érdekeltek.
A Budapest Repülőtéri Régió Klaszter annak érdekében szerveződött, hogy a repülőtéren és vonzáskörzetében működő állami, önkormányzati szervezetek és a magángazdaság döntéshozói közötti kommunikáció fóruma legyen.
Az alapítói szándék kezdettől fogva világos: gazdaságfejlesztés, befektetés-ösztönzés, munkahelyteremtés, életminőség javítás a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér térségében.
A célok elérése érdekében együttműködő partnerséget kínáltak és kínálnak fel minden olyan szervezet és gazdasági társaság számára, amelyek a fent jelzett célokért tenni szeretne.

A partnertalálkozó résztvevői a jövő terveit illetően megfogalmazták, hogy országos szinten szeretnék, ha a régió kiemelt figyelmet kapna, mint az ország gazdasági motorja, legfontosabb logisztikai elosztó központja, és a magas hozzáadott értékű ipari, szolgáltató szektor hídfőállása térségi, európai és nemzetközi vonatkozásban egyaránt. Valamint szeretnék napirenden tartani azokat a kulcsfontosságú fejlesztéseket, amelyek megvalósítása évtizedes hiányt pótol.
A tervek között az út és vasútfejlesztés mellett a repülőtér fejlesztése is napirenden van.
A klaszter megalapítását kezdeményező Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatának polgármestere, Ughy Attila beszédében hangsúlyozta: "A közlekedési fejlesztéseket ki kell, hogy egészítse az üzleti infrastruktúra fejlesztése is. Ezek döntően piaci alapon tudnak megvalósulni. Ehhez a klaszter keretein belül elsősorban koordinációs és kommunikációs támogatást tud biztosítani az érdekelt szereplők számára."

Az együttműködés szervezeti hátterét továbbra is a XVIII. kerületi Városrehabilitáció18 Zrt. biztosítja és a konkrét szervezeti fejlesztést a klaszter hivatalos regisztrációjához, illetve az elérhető pályázati források lebonyolításához szükséges mértékben és jogi keretek megteremtésével kívánja megvalósítani az év folyamán.
Aktuális információk a klaszter honlapján olvashatók. www.budcluster.eu.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.