Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 26. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. kerület Önkormányzata
2016. november 15., kedd 14:09

Megújult az Esküvő közi háziorvosi rendelő a XIII. kerületben
2016. november 14-én dr. Tóth József adta át a megújult Esküvő közi háziorvosi rendelőt. A homlokzat és belső felújítások munkái 54 millió forintba kerültek. A rendelő összesen több mint 13 ezer 14 év feletti lakost lát el. A rendelésen évente több mint 56 ezer beteg jelenik meg.
 
Dr. Tóth József a megújult rendelő átadásakor hangsúlyozta, hogy a kiszámítható és biztonságos működést biztosító integrált városfejlesztést szolgálja az intézmények színvonalas állapota. Az építészetileg tudatosan tervezett egészségügyi intézmények színvonalas műszerezettségéhez az önkormányzat évente 60-80 millió forinttal járul hozzá, emellett biztosítja a megfelelő humánerőforrást. Az OEP elégtelen költségfinanszírozását az önkormányzat jelentős összegekkel egészítik ki. Mint ígérte a jövő évi költségvetésben is rendelkezésre fog állni az elegendő összeg, és saját erőből biztosítja az MR és CT készülékeket.
 
Az 1960-ban hagyományos technológiával épült rendelő 1993-ban került az önkormányzat tulajdonába. 2001-ben 74 millió forintért újították fel. Az átadáson részt vett Göncz Árpád Köztársasági Elnök, aki ebbe a rendelőbe járt évekig. Az elmúlt 14 év alatt az akkor korszerűen kialakított rendelő mára külsejében, szerkezetében kissé „elfáradt”, ezért az önkormányzat az egész kerületre kiterjedő felújítási program részeként a rendelőt teljes körűen felújította. Korszerűsítették a fűtőrendszert, korszerű kazánt építettek be, a lift automatikáját cserélték, külsőleg szigetelték, a nyílászárókat és a padozatot cserélték, festették. A biztonságos betegellátást szolgálja a defibrillátor üzembe állítása.
 
Az Esküvő közi nyolc praxisban dolgozó háziorvosok egy összetartó közösséget alkotnak, a felújítás során is segítették egymás tevékenységét. A megelőzés érdekében 2014-ben minden orvos és nővér részt vett a hepatitis B és C, valamint prostata és gastrointestinális (gyomor-bélrendszeri) elváltozások kiszűrésében. A rendelő orvosai aktívan részt vesznek a védőoltások szervezésében, beadásában. Megbecsülésüket jelenti, hogy nemzetközi klinikai vizsgálatban is részt vettek. 2015-ben a rendelőben 3 új praxisba jól képzett, kórházi tapasztalattal rendelkező, ugyanakkor a háziorvosi munkához elhivatottsággal rendelkező kollégák kerültek.

  A háziorvosi alapellátás fontos része az egészségügyi rendszernek. Az új alapellátási törvény kiemeli a háziorvosok „kapuőri” szerepét, mert ők találkoznak először a hozzájuk forduló betegekkel. Feladatuk az egészséges életmód segítését szolgáló tanácsadás, az egészségi állapot folyamatos figyelemmel kísérése indokolt esetben a beteg otthonában is, gondozzák a krónikus betegeket. A sokrétű feladatoknak az Esküvő közi háziorvosi rendelő kollektívája maradéktalanul megfelel.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.