Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 27. szombat
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. kerület Önkormányzata
2016. november 29., kedd 15:54

Magyar Ingatlanfejlesztési díj a XIII. kerületnek
Rangos elismerés Angyalföld újjáépítésért
 
 
Önkormányzatunk második díjat kapott az „Angyalföld újjáépítése a XXI. század fordulóján” című pályaművével a Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata, Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatán, egyúttal elnyerte a Budapesti Építész Kamara és a Lakásvásár Médiacsoport különdíját is.
 
Gönczi László a FIABCI Magyar Tagozatának elnöke először gratulált a 100 lakásos passzívház elmúlt évi hazai első, és nemzetközi második helyezéséhez, majd méltatta az önkormányzat idei pályaművét. – A XIII. kerületi önkormányzat hosszú évek következetes munkájával olyan fejlesztési környezetet alkotott, amely teljesen átformálta a városrészt – mondotta, a fővárosban egyedülállónak minősítve a kerület városfejlesztésének komplexitását.
Csapó Balázs a Budapesti Építész Kamara új elnöke, laudációjában arra hívta fel a figyelmet, hogy a XIII. kerület rendkívül markáns és tudatos építészeti és városfejlesztési programot valósít meg, amely a szakmai elismeréseken túl sokoldalúan szolgálja a városrész lakói, a kerületben élő, és az itt dolgozó embereket egyaránt.
Borsi László, a Lakásvásár Médiacsoport elnöke arról beszélt, hogy bár a XIII. kerületi önkormányzat ebben az esztendőben második helyezést ért el, az ő személyes véleménye szerint eredményeit tekintve az első helyen van. – Az új épületek, és az irodaházakat, lakóépületeket övező, szépen parkosított közterületek tárgyiasulva sugározzák azt a több mint két évtizedes múltra visszatekintő városfejlesztési filozófiát, amelynek középpontjában az emberek életének megkönnyítése, hétköznapjaik boldogabbá tétele áll.
 
A díj átvételét követően dr. Tóth József polgármester mondott köszönetet a rangos elismerésekért. – Huszonkét éve vezetem a főváros XIII. kerületét – mondotta –, és őszinte örömömre szolgál, hogy önkormányzatunk munkájának eredményei nem maradnak észrevétlenek. A most átvett elismerések értékét jelentősen növeli számomra, hogy odaítélésükről nem csak a szorosan vett szakma, hanem civil szervezetek is kifejthették a véleményüket, ami a megalapozott rangsort eredményezte. Integrált városfejlesztési stratégiánk megvalósításának folyamatában fontos és értékes állomásnak, pozitív megerősítésnek tekintette a most elnyert elismeréseket. Végezetül szólt arról, hogy jelenleg is nagyszabású városfejlesztési program van megvalósulóban a városrészben.
 
Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat az elmúlt években számos értékes ingatlanfejlesztési trófeát nyert el. 2015-ben a 100 lakásos passzívházért a FIABCI és a Magyar Ingatlanszövetség első díját, és a környezettudatos építés kategória első díját nyerte el a hazai építész szakma legrangosabb megmérettetésének számító pályázaton. A Kelet-Közép-Európában is egyedülállónak számító épületet a Nemzetközi Ingatlan Szövetség díjával világszínvonalúra emelte. A tervszerű, hosszútávra tekintő integrált városfejlesztési stratégia ebben az esztendőben is elismerésre talált az építész szakma legtekintélyesebb szakmai fórumának számító Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázaton.
 
   
Korábban a kerületből 1997-ben a Duna Plaza bevásárlóközpont II. díjat, 1998-ban a Rendőrségi Igazgatási Központ (rendőrpalota) III. díjat, 2001-ben a WestEnd Business Center a Gazdasági Minisztérium különdíját, 2003-ban a III. díjat a Budapest XIII. Kerület Polgármesteri Hivatal bővítése, a Magyar Ingatlanszövetség különdíját a Lehel Csarnok nyerte el. 2004-ben a FIABCI Prix d”Excellence nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázata Houstonban a Kereskedelmi létesítmények kategóriájában különdíjat kapott a Lehel Csarnok. 2008-ban Magyar Ingatlanszövetség különdíjasa lett a Gateway Office Park (jelenleg a Magyar Posta bérli). 2012-ben a Lakásvásár Médiacsoport különdíját nyerte el a Radnóti Miklós Művelődési Központ, 2013-ban a III. díjat a Budapesti Építész Kamara különdíját kapta a Green House Irodaház (Kassák Lajos u.), majd a következő évben, 2014-ben Luxemburgban a Nemzetközi pályázaton, Irodaház kategóriában I. díjat nyerte el. Ez évben az ÉVOSZ különdíját, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete és az Irodakereső.hu különdíját a Futureal Development Holding Ingatlanforgalmazó Kft. a VISION Towers pályaműért kapta.
 
A 1951-ben alakult párizsi székhelyű FIABCI 60 országban működik és a világ tízezer neves ingatlanszakértője alkotja a tagságát. A FIABCI World Prix d’Excellence 1992. évi első kiadása óta öt kontinens 35 országa szerzett kategória győzelmet, vagy kapott különdíjat. A FIABCI Magyar Tagozata 1997-ben indította el az ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatot, hogy teret és lehetőséget biztosítson az építész szakma hazai eredményeinek megismertetésére, és a legjobbak részvételének elősegítésére nemzetközi pályázatokon. Az elmúlt évek eredményeiről szólva Gönczi László példákkal igazolta, hogy a koncepció valóra váltása gazdag termést hozott. Mint elhangzott, ebben az esztendőben a szakmai zsűribe osztrák és szlovák szakembereket is meghívtak, hogy ezzel serkentsék a nívódíj pályázat elterjedését egész régiónkban is.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.