Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2019. augusztus 19. hétfő
Hírek témák szerint

SOMLÓSZŐLŐS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2019. január 23., szerda 13:50

TOP-1.4.1-15-VE1-2016-00041 Óvoda felújítás és bölcsőde építés Somlószőlősön
Somlószőlős Község Önkormányzata „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” tárgyú TOP felhívás alapján benyújtott „Óvoda felújítás és bölcsőde építés Somlószőlősön” című, TOP-1.4.1-15-VE1-2016-00041 azonosító számú projekt keretében 163,12 millió Ft Európai Uniós támogatást nyert el, a Somlószőlős, Kossuth L. u. 164. szám alatti meglévő óvoda épület átalakítására és bővítésére. A projekt 100 %-os támogatási intenzitás mellett az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.   

A fejlesztések eredményeként megvalósul a Somlószőlősön a Kossuth L. u. 164. szám alatti telekösszevonással kialakított ingatlanon található meglévő óvoda épület akadálymentesség és energiahatékonyság elveinek figyelembe vételével történő átalakítása, illetve bővítése óvodává és bölcsődévé. Az intézmény üzemeltetési feladatait Somlószőlős Község Önkormányzata látja el.  
A tervek szerint a meglévő épület észak és keleti irányban kerül bővítésre. Az épület jól elkülöníthető 3 épületrészre bontható. A meglévő épületben kerül kialakításra a nevelői-, illetve a melegítő konyha funkció. Az épület keleti bővítéseként kerül elhelyezésre a két csoportszoba (óvoda és bölcsőde), a hozzá tartozó kiegészítő funkciókkal és terasszal. Az épülettől északra, összekötő folyosóval történő összekapcsolással kerül kialakításra a tornaszoba és a tanácsadó, illetve épület fenntartási funkciókat ellátó részei. A fenntarthatóságot, költséghatékony üzemeltetést megújuló energiát felhasználó napelemes rendszer telepítésével, az épületben megvalósuló környezetbarát-energiatakarékos megoldásokkal, a fűtés- és világítási rendszer korszerűsítésével biztosítjuk. Megvalósul az udvar teljes felújítása, parkoló kialakítása, továbbá berendezési tárgyak, játékok és fejlesztő eszközök beszerzése, mellyel az óvodai gondozás megfelelő körülmények között, magasabb színvonalon kerülhet majd ellátásra. Új ellátási funkciót biztosít a kialakított és berendezett tornaszoba, a fejlesztő és nevelői szoba is. A felújítással érintett meglévő 25 óvodai férőhely mellett, az újonnan kialakított és berendezett 12 férőhelyes bölcsődei kapacitás különösen a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását oldja meg, és teszi lehetővé a szülők munkába való visszatérését, munkavállalási lehetőségének javítását. A projekt keretében 2 fő számára munkahely teremtés is történik: 2 fő gondozónő kerül felvételre gondozási és szakmai feladatellátással, mellyel a térségi munkanélküliség is csökken.   

A projekt átfogó célja a fenntartható és minőségi foglalkoztatás, valamint a munkavállalói mobilitás támogatása, a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése által. A megvalósulás kezdete 2018. március 1. a teljes projekt várhatóan 2019. augusztus 31. napjáig megvalósul. A projektről bővebb információt www.somloszolos.hu/telepulesunk-palyazatai oldalon olvashatnak.    

További információ kérhető:
Kiss János Norbert polgármester
Telefonszám: 06-88-276-001
E-mail cím: somloszolos@iplus.hu


1 csatolt dokumentum sajtóközlemény
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.