Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. május 29. péntek
Hírek témák szerint

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. június 7., péntek 14:33

A Debreceni Karitatív Testület munkáját támogatja idén Debrecen Város Bálja
Debrecen Város Báljához – melyet 2019. január 19-én rendeztek meg a Kölcsey Központban – idén is kapcsolódott jótékonysági kezdeményezés. A bál bevételéből a Debreceni Karitatív Testület hivatását támogatták a szervezők.
Ebben az évben is a jótékonyságról szólt Debrecen Város Bálja. Idén tizenhetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, de ez volt az ötödik alkalom, melyet a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Debreceni Egyetem és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen szervezett annak érdekében, hogy a kapcsolatépítés mellett jótékonysági célokat is szolgáljon az esemény.Jótékonysági célok:2015: gyermekmentő szolgálat támogatása2016: a salánki óvoda felújítása2017: az Árpád téri református templom felújítása2018: a Családok Átmeneti Otthonának felújítása
A bál idén is teltházas volt. a résztvevők támogatásával 11 millió 250 ezer forint gyűlt össze a jótékony célok megvalósítására. Ezt az összeget teljes egészében a Debreceni Karitatív Testület részére ajánlották fel a szervezők.
A felajánlott összegből az alábbi programokat valósítja meg a Debreceni Karitatív Testület:1) A debreceni nehéz körülmények között élő családok gyermekeinek tehetséggondozásaA Debreceni Karitatív Testület debreceni, nehéz körülmények között élő családok gyermekeinek tehetséggondozására fordítja a felajánlás egy részét, melynek szakmai hátterét a Debreceni Tankerületi Központ biztosítja. A Testület tagszervezeteinek kedvezményezettjei közül 30 gyermeknek lesz lehetősége a „Nyitok programba” bekerülni, ahol informatikát, illetve idegen nyelvet tanulhatnak.  A tanulmányok mellett közösségépítő programokat is szervez a Debreceni Karitatív Testület.2) Nyári gyermekfelügyelet a Dorkász KempingbenA Debreceni Karitatív Testület önkéntesei már évek óta részt vesznek a nyári gyermekfelügyelet lebonyolításában. A Debrecen Város Bálján befolyt összegből a testület kibővíti a nyári gyermekfelügyeletet, így a programban résztvevő gyermekek részére lehetőséget biztosítanak hét héten keresztül, heti két alkalommal arra, hogy eljussanak a Dorkász Kempingbe, ahol színes, tartalmas, közösségépítő programokon vehetnek részt.3) Hajléktalanok integrációs programjaA Debreceni Karitatív Testület évek óta kapcsolatban áll olyan hajléktalanokkal, akik szívesen vesznek részt önkéntes munkákban. Számukra szervez a Testület olyan kulturális programokat, amelyek segítik őket a társadalomba való visszatérésükben. 4) Népi játékok beszerzéseA közösségépítés és kulturális hovatartozásunk megőrzése érdekében fontos, hogy népi hagyományainkat megőrizzük. Ennek tudatában a Debreceni Karitatív Testület népi játékokat készíttet, melyeket a Testület tagszervezetei közösségépítő programjaikon tudnak használni a gyermekek.
Az adományt Papp László polgármester adta át Kiss Ábel Lukácsnak, a Debreceni Karitatív Testület elnökének 2019. június 7-én a Dorkász Kempingben. A sajtónyilvános eseményen részt vett Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke, Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója – ők segítik a tehetséggondozást -, valamint a bál szponzorai közül néhányan. Az átadón egy dalt adott elő Lakó Sándor és Suba Sándor, valamint József Attila egy versét szavalta el Papp István, a Csokonai Nemzeti Színház művésze.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.