Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 27. szombat
Hírek témák szerint

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. április 6., kedd 12:43

Regionális nívódíjat kapott Békéscsaba
A Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács 2009 szeptemberében döntött a „Régió Nívódíj” megalapításáról.
A nívódíj célja: a régió mintaértékű projektjeinek megbecsülése, szélesebb körben történő népszerűsítése. A DARFT a nívódíj megalapításával hagyományt kíván teremteni, amely részeként minden évben díjazná a nívódíj szellemiségéhez illeszkedő projekteket.
Díjazási kategóriák:
·         Helyi közösség munkahelyteremtésében kiemelkedő helyi vállalkozás
·         Civil közösségként a régió értékeinek ápolásáért
·         Fejlődő település – az ötletektől a megvalósításig
Békéscsaba Megyei Jogú Város a DARFT által létrehozott Kuratórium javaslata alapján a DARFT 2010. március 17-i döntése értelmében a „Fejlődő település – az ötletektől a megvalósításig” kategóriában regionális nívódíjat kapott. A DARFT a nívódíjjal elismerte Békéscsaba Megyei Jogú Város elmúlt években kifejtett azon erőfeszítéseit a város egészének fejlesztése érdekében, melyek az alábbiakban foglalhatóak össze:
Békéscsaba Megyei Jogú Város 2006-ban megfogalmazott gazdasági programja a hatékonyságot, fenntarthatóságot, felelős vagyongazdálkodást, a város térségi hatását fogalmazta meg alapelvei között. Az elmúlt időszak fejlesztései ezen alapelvek mentén egyrészt a lakosság élhetőbb körülményeinek kialakítását, másrészt pedig a munkahelyteremtést, a befektetőbarát település kialakítását célozták.
Ezen célok megvalósítása érdekében a város többek között saját anyagi forrásaival támogatja a helyi kkv-k munkahelyteremtő beruházásait, integrált ügyfélszolgálati rendszert működtet, 2009-ben pedig különdíjat vehetett át az NFGM és az ITDH által koordinált Befektetőbarát Településekért Programban. A lakosság életkörülményeinek közvetlen javítását szolgálja a hat évre meghirdetett járdafelújítási program, valamint a panelprogramhoz biztosított városi kamattámogatás.
Békéscsaba Megyei Jogú Város az elmúlt időszakban komoly erőfeszítéseket fordított a pályázati úton történő forrásbevonásra. Ennek keretében elindult a 18 mrd Ft összköltségű, csatornázást és szennyvíztisztítást célzó projekt, a multifunkcionális közösségi és kulturális központ létrehozását célzó AGÓRA projekt, valamint Békéscsaba belvárosának két ütemben megvalósuló revitalizációs programja. Előkészítés alatt van az aktív pihenést, sportolást, kikapcsolódást biztosítani hivatott „Kalandpark” projekt. Mindezek mellett több ütemben és több forrás bevonásával kerékpárutak felújítása, a buszpályaudvar fejlesztése, az oktatási intézmények informatikai rendszerének fejlesztése is elindult. A város törekszik az energetikai fejlesztések megvalósítására is. A befektetők vonzását szolgálja az a közel 600 millió Ft-os projekt, amelynek keretében létrejön egy közel 10 ha-os, közúti és iparvágány csatlakozással, közművekkel ellátott ipari terület, rajta egy 3.000 m2-es csarnokkal.
Mindezek a célkitűzések, sikeres projektek jól mutatják Békéscsaba városvezetésének elkötelezettségét, tenni akarását a fejlődés iránt – az „ötletektől a megvalósításig”.


A Regionális Nívódíjat 2010. április 1-jén Békéscsaba Megyei Jogú Város vezetése nevében Opauszki Zoltán kabinetfőnök vette át Szegeden, a Forrás Hotelben rendezett díjátadó ünnepség keretében.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.