Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. augusztus 6. csütörtök
Hírek témák szerint

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. július 1., hétfő 11:25

Miskolc turizmusa bemutatkozott Lembergben
Miskolc város idegenforgalmi szervezete, a MIDMAR Kft. évek óta igyekszik élni az ukrán turisztikai piacon való megjelenés lehetőségével – kiállításokon és konferenciákon egyaránt. A hétvégén Nyugat-Ukrajna egyik legjelentősebb városában, Lvivben (amit a magyarok elsősorban Lemberg néven ismernek a Monarchia idejéből) rangos nemzetközi zenei fesztivált rendeztek, amin Miskolc is megmutatta magát.
A Leopolis Jazz a több mint 700 ezer lakosú város egyik legfontosabb kulturális rendezvénye, amelyen most a magyar Djabe együttes is fellépett – Magyarország Ukrajnai Nagykövetségének támogatásával. A nagykövetség a fesztivál partnereként lehetőséget kapott saját rendezvény megtartására a Lvivi Városháza mellett kialakított VIP sátorban. A hosszú évek gyümölcsöző kapcsolatainak köszönhetően a nagykövetség Miskolc számára ajánlotta fel a turisztikai bemutatkozás lehetőségét. Olyan sajtósokat és ottani utazási irodák, touroperátorok képviselőit hívták meg a prezentációra, akik magyarországi beutaztatásban érdekeltek vagy azt tervezik. A rendezvényre több mint 50 szakember regisztrált. A vendégek megtekinthették a Miskolcot bemutató imázsfilmeket, majd a rendezvény házigazdája, Kabish Szvetlána, a Kijevi Nagykövetség munkatársa beszélt Észak- és Kelet Magyarország turisztikai potenciáljáról. Ezt követően Kupcsik Sarolta mutatta be Miskolcot a 4 városrész – 4 hangulat tematikára épülő, orosz nyelvű prezentációjában, amelyben a Diósgyőri vár továbbépítése és a fürdőfejlesztések is szóba kerültek. Végül az egyik legnagyobb beutaztató touroperátor, a Robinson Tours kijevi irodájának menedzsere beszélt a magyarországi utazási lehetőségekről. Minden résztvevő megkapta az új arculat szerinti miskolci orosz és angol nyelvű kiadványokat, amelyek elnyerték az érdeklődők tetszését.

A prezentációkat követő sorsoláson miskolci fürdőkbe szóló belépőket és a város, valamint a Diósgyőri vár kis ajándékcsomagjait nyerhették meg a vendégek. Ezután lehetőség volt a további kapcsolatépítésre, kötetlen szakmai beszélgetésekre. A turisztikai szakemberek megbeszélést folytattak Lviv Város Önkormányzatának turisztikai fejlesztésekért felelős főosztályának vezetőjével és a Lembergi Magyarok Kulturális Szövetségének elnökével is. Rövid városnézést követően a turistatájékoztatás és a különböző tematikus városnézések tapasztalatait is érintő szakmai tapasztalatcserére is sor került a lembergi és a miskolci idegenvezetők között.
– Városunk számára nagyon fontos az Ukrajnából érkező turisták és az ottani turisztikai szakemberek tájékoztatása. Az ukrán turisztikai piacon való aktív jelenlétnek is köszönhetően Miskolcon jelentősen nőtt az ukrán vendégek átlagos tartózkodási ideje és számuk is emelkedik– összegezte Kupcsik Sarolta a lembergi rendezvényt és az eddigi, ukrán turisztikai piacon végzett munka eredményét.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.