Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. április 5. vasárnap
Hírek témák szerint

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2019. december 1., vasárnap 15:39

Újra lesz Kocsonyafesztivál Miskolcon
Miskolcnak egykoron volt egy országszerte ismert, a miskolciak körében pedig legendás rendezvénye, a Kocsonyafesztivál. Ez később, az előző városvezetés alatt Kocsonyafarsanggá, Miskolci Farsanggá és egy névadó szponzornak köszönhetően Becherovka Farsanggá lett. 
Ahogy telt az idő a rendezvénynek folyamatosan csökkent az ázsiója, mert kiszűnt belőle az, ami a Kocsonyafesztivált egykor igazán naggyá tette: Miskolc szeretete, az a város iránti rajongás, ami áthatott minden Kocsonyafesztivált, amibe beleszerettek az ide látogatók, és ami büszkévé tette a miskolciakat. 
Veres Pál Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere hiszi, hogy ez a büszkeség újra megteremthető, ez a városszeretet újra megjelenik majd a rendezvényben. 
A választások előtt azt ígérte: újra lesz Kocsonyafesztivál Miskolcon.
Pénteken büszkén jelentette be: a Kocsonyafesztivál kényszerű száműzetését követően 2020. február 14-15-16-án hazatér Miskolcra.
Az elmúlt évek a névhasználat feletti pereskedéssel, politikai és jogi játszmákkal teltek, amin Miskolc városa csak veszített, a miskolciak csak veszítettek, ahogyan Rózsa Edit, a Miskolci Kocsonyafarsang alapítója, tulajdonosa is. Miskolc elveszítette a Kocsonyáját és elveszítette a büszkeségének, a legendáinak egy darabját is, azzal, hogy elűzték a kiváló minősítésű, többszörös megyei marketingdíjas, turisztikai nívódíjas, nemzetközi Fesztiválját, amely a miskolciak legszeretettebb, az ország harmadik legnagyobb szabadtéri téli rendezvénye volt akkoriban. 
Rózsa Edittel abban egyezett meg Veres Pál, hogy a közeljövőben rendezik Miskolc város 2014. és 2019. között tanúsított jogszabálysértő és etikátlan magatartásából fakadó ügyeket. 
Tesszük ezt azért, mert a Kocsonyafesztivál Miskolcon van itthon. A Kocsonyafesztiválnak Miskolcon és Miskolc városánál van a helye, ahogyan ezt Rózsa Edit többször is kezdeményezte. Ezt a szándékot több tízezer miskolci is kifejezte az elmúlt években, szóban, írásban, szavazatokban.
Éppen ezért Veres Pál kinyilvánította azon szándékát, hogy a jogok és márkanevek kérdését rendezi Miskolc, a Rózsa Edit javára döntő Kúria ítéletének megfelelően, hogy azokat a város jogszerűen használhassa és Miskolc Városa jogtulajdonosként, az alapító támogatásával, az általa meghatározott elvek mentén és az ő részvételével  szervezhesse a jövőben a Kocsonyafesztivált. 
Veres Pál kinyilvánította azt is, hogy az azonos, vagy hasonló nevű és karakterű miskolci rendezvények 2014. és 2019. közötti megrendezése jogszabálysértő módon történt azáltal, hogy Rózsa Edit jogait nem vették figyelembe. Ezért, valamint azért, hogy Rózsa Edit becsületét súlyosan sértő magatartást tanúsítottak, elődei helyett kért elnézést. Kijelentette, hogy a Kocsonyafesztivál megrendezése a jövőben törvényes keretek között történik.
 A részletek kidolgozása folyamatban van.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.