Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. június 4. csütörtök
Hírek témák szerint

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. május 8., péntek 09:43

Megújult Békésen az Újvárosi Tagóvoda
Befejeződött az energetikai korszerűsítés a békési Újvárosi Tagóvoda épületében. A pályázati forrásból megvalósított fejlesztés a TOP-3.2.1-16 kódszámú felhívás keretében valósult meg. Az óvoda energiafogyasztása egy éven belül már kimutathatóan is kevesebb lesz, mindemellett külső megjelenésében is esztétikusabbá vált a madárbarát óvoda épülete.
 
Békés épületenergetikai beruházásaira benyújtott, több ütemben megvalósuló pályázatai részeként végezték el a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Újvárosi Tagóvoda felújítását. Az érintett pályázat 2. ütemére mintegy 213 millió forint támogatást nyert Békés Város Önkormányzata, ez a forrás nyújtott lehetőséget a Csabai utcán található, két gyermekcsoportot biztosító tagóvoda energetikai korszerűsítésére is. A projekt keretében 17,4 millió forintot fordítottak az érintett óvodára, az épületen nyílászárócsere történt, hőszigeteléssel és nemes vakolattal látták el a külső falfelületeket, és a tetőn napelemek telepítésére került sor. Mindezek mellett fűtéskorszerűsítéssel segítették az óvoda hosszú távú energia felhasználásának csökkentését, és projekt szintű akadálymentesítés történt.
 
Polgár Zoltán alpolgármester beszámolt arról, hogy ugyanezen pályázat keretén belül további két óvoda, két idősek klubja, a civilház és a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ több épülete újult meg. Ezekkel a fejlesztésekkel az önkormányzati intézmények energia-felhasználása és a klímastratégiához való alkalmazkodás is megvalósult. Fontosnak tartja, hogy a város minél igényesebb és szakmailag magas színvonalú oktatási-nevelési intézményeket tudjon biztosítani a településen élő gyermekeknek.
 
Béres Istvánné, a Békési Kistérségi Óvoda igazgatója hangsúlyozta, nagy öröm számára, hogy ebben a projektben az intézmény három tagóvodája is megújulhatott. A Hunyadi Téri Tagóvoda, a Teleky Utcai Tagóvoda és az Újvárosi Tagóvoda napelemeinek működtetésével az éves energiafelhasználás csökkenése már a következő egy év alatt számokban mérhető lesz. A csoportszobák és a folyosó falait az óvoda önerőből festette ki. A jelenleg ügyeleti rendszerben működő óvodákban a gyerekek és az óvodapedagógusok már most élvezhetik a megújult környezetet.

Deákné Domonkos Julianna önkormányzati képviselő a választókörzetében megújult óvoda kapcsán elmondta, az egészséges életmódfejlesztéshez hozzátartozik az is, hogy a gyermekek megfelelő, minőségi környezetben integrálódhassanak be a társadalmi kapcsolatok egyik legfontosabb színterébe, az óvodai közösségekbe.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.