Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2021. január 27. szerda
Hírek témák szerint

GÖDÖLLŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2020. június 9., kedd 15:43

Gödöllőn adták át az Országos Futópálya Építési Program keretében elkészült első futókört
Futókört avattak Gödöllőn az Alsóparkban június 9-én. Az 1 km hosszú és 1,22 m széles létesítmény a Rákos-patak mentén, a Művészetek Háza mögötti hídtól az Ady Endre sétányról a parkba vezető hídig vezet, majd onnan a parkon át visz vissza a kiindulási ponthoz. A futókörre – amire Gödöllő város önkormányzata pályázati forrásból 29.998.765 forint, ötven százalékos támogatást nyert – a Magyar Atlétikai Szövetség által jóváhagyott, az atlétikai pályáknál is használt gumiburkolat kerül. A futókör tovább bővíti városunk szabadtéri sportolási lehetőségeit, kiszolgálva ezzel sokak igényét.
Az Országos Futópálya Építési Program 2019 elején indult az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosság koordinálásával és támogatásával. A gödöllői futókör az első az országban, ami ennek a programnak a keretében valósult meg.


Az ünnepélyes átadón Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Péter Attila, a Szabadidősport Eseményszervezők Országos Szövetsége és Gémesi György polgármester mondtak beszédet.
Révész Máriusz elmondta, nagyon sok önkormányzat jelentkezett a programra. Beszélt a különböző mozgást segítő kezdeményezésekről, majd a futókör építési programról szólva elmondta, csak olyan pályázatokat támogattak, amik szakmailag is megfelelőek voltak, ennek elbírálásában a Szabadidősport Eseményszervezők Országos Szövetsége volt a kormánybiztosság segítségére. Megköszönte mindenkinek a segítséget, aki részt vett a megvalósításban, és reményének adott hangot, hogy ennek köszönhetően minél többen élni fognak a mozgás lehetőségével.

Péter Attila, a SZEOSZ elnöke elmondta, idén összesen 10 ilyen pályát építenek meg, és folytatódik a program 7 újabb pályával. Úgy fogalmazott, örül annak, hogy az első pálya egy olyan városban készült el, ahol a testkultúrát nem felejtik ki a kultúra sorából. Felhívta a figyelmet arra, hogy az egészség egyik alappillére a mozgás, a sport.

Gödöllő egy sportszerető és sportoló város, mondta beszédében Gémesi György polgármester, aki kiemelten fontosnak tartja, hogy az élsport mellett minden olyan lehetőség meglegyen, ami szükséges a szabaidősporthoz, az egészséges életmódhoz. Mint mondta, Gödöllőn a szabaidősportok egyre szélesebb skáláját tudjuk felmutatni, ezt segíti az Alsóparkban jelenleg zajló kerékpárút építés is, ami egy nagyobb program része, és az M3-as autópályától a Gödöllői Erdészeti Arborétumig vezet majd. Mint mondta, arra bíztat minden gödöllőit, hogy használja a futókört, amire megérte egy nagyobb összeget rászánni, hiszen szép környezetben, sokaknak nyújt ingyenesen mozgáslehetőséget.
Az avatás során a nemzetiszínű szalagot Gémesi György, Révész Máriusz, Péter Attila, Epres György sportügyi tanácsnok, valamint Erdélyi Zsófia maratonfutó olimpikon és Gémesi Csanád világbajnoki ezüstérmes kardvívó vágták át. 
1 csatolt kép futókör avatás
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.