Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 26. péntek
Hírek témák szerint

TOKAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. április 15., csütörtök 12:09

A Tokaji Borbarátnők Társasága ünnepi rendezvényéről
Különleges ünnepi alkalomra jönnek össze a Tokaji Borbarátnők 2010. április 23-án délután a Mezőzombori Kölcsey Ferenc Általános Iskolában.


Ekkor kerül sor a Föld Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódóan a Tokaji Borbarátnők által meghirdetett "Tokaj Hegyalja számomra..." című általános iskolás rajzpályázat eredményének kihirdetésére, valamint átadásra került a Tokaji Borbarátnők VI. Jótékonysági Báljának bevételéből származó támogatás is, amelyet az idén a Mezőzombori Kölcsey Ferenc Általános Iskola Tanulóiért Alapítványnak ítéltek oda.
A százezer forintos támogatást az eredményhirdetés keretében az iskola igazgatója veszi át.
A Tokaji Borbarátnők az idén február 6-án tartották VI. Jótékonysági Báljukat, Tokajban. A Borbarátnők az est bevételét évről évre valamely Tokaj-hegyaljai településen lévő intézmény vagy program javára ajánlják fel. Az idei évben a támogatást a Mezőzombori Kölcsey Ferenc Általános Iskola javára ajánlják fel.
Ugyanekkor kerül sor a Szerencsi Kistérség 19 általános iskolájának tanulói részére kiírt gyermekrajz pályázat értékelésére és a díjak átadására.
A Tokaji Borbarátnők fontosnak tartják megszólítani a fiatal korosztályt is, hiszen a gyermekekben fejlődik, erősödik a hazaszeretet, ha felfedezik, ha megismerik szűkebb környezetük értékeit. Az április 16-ai határidőre sok szép pályamunka született. A gyerekek saját szemük, képzeletük és a helyi értékmodulban tanultak segítségével készítették el a rajzaikat. Volt, aki egyszerűen azt ábrázolta, amit akkor lát, ha kinéz a saját szobája ablakán, volt, akit a tokaji hegyek szépsége ragadott meg, és akadtak olyanok, akiknek a szüret és a tokaji bor mozgatta meg a fantáziáját. A rajzokat a szaktanárok és a Tokaji Borbarátnők értékelték. A nyertesek - egy alsós és egy felsős tanuló - tíz-tízezer forint jutalomban részesülnek.


A Tokaji Borbarátnőkről
2003. december 6-án a tokaj-hegyaljai Mádon tizennyolc alapító tag részvételével tartotta alakuló ülését a Tokaji Borbarátnők Társasága. Az alapítók között szerepelnek a tokaji borvidék kiemelkedő borászatainak női képviselői, neves női borászai. A Társaság legfőbb célkitűzése a tokaji borok hazai és nemzetközi hírnevének öregbítése, a tokaj-hegyaljai szőlőtermesztés és borászathoz kapcsolódó hagyományok folytatása, illetve ápolása. Emellett a Társaság tagjai a kulturált formában történő társasági borfogyasztás népszerűsítése érdekében vetik latba tekintélyüket és tudásukat, amitől azt remélik, hogy az egészséges, kulturált, gasztronómiai élményhez kötött borfogyasztás szokásait egyre többen ismerik meg és sajátítják el, ezzel is emelve a hazai borkultúra színvonalát.
A Társaság a célkitűzések megvalósítása érdekében ismeretterjesztő előadások, borbemutatók és borkóstolók rendezésén túl hazai és külföldi birtoklátogatások, cserelátogatások során szerzett tapasztalatok révén kívánják a tokaji borvidék minőségi színvonalát, hazai és nemzetközi elismertségét növelni. Az alapító tagok szándékuk szerint mindent megtesznek azért, hogy a világörökség részét képező Tokaj-Hegyalja, amely méltán nevezhető nemzeti kincsnek, a több évtizedes kényszerű elzártság után az őt megillető méltóságban, közéleti és szakmai támogatottságban részesüljön.
További információ a társaságról a www.tokajiborbaratnok.hu honlapunkon tekinthető meg.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.