Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2021. március 2. kedd
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. kerület - Rákosmente Önkormányzata
2020. szeptember 15., kedd 16:21

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Bokrétaavató ünnepséget tartottak a Rákosmenti Sport- és Rendezvénycsarnokban

 
Rákosmente Önkormányzata 2020. szeptember 15-én bokrétaavató ünnepséget szervezett abból az alkalomból, hogy a Rákosmenti Sport- és Rendezvénycsarnok szerkezetkész épülete elérte legmagasabb pontját. Az ünnepségen beszédet mondott Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere, Sárfalvi Péter helyettes államtitkár és Dunai Mónika országgyűlési képviselő.

 
A bokrétaavató ünnepség keretében daruval emelték a helyére az utolsó – 14 méteres magasságban található – 6 méter hosszú acélszerkezeti elemet, amelyre nemzeti színű szalagokkal díszített bokrétát helyeztek el.

 
Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere beszédében emlékeztetett rá, hogy a sport- és rendezvénycsarnok megépítésével a kerületben élők több évtizedes álma válik valóra. A jövő őszre elkészülő komplexum nemcsak a helyi, hanem a régió sportéletének is a központja lehet, egyúttal a nagyobb közösségi rendezvényeknek is helyet biztosíthat. A tervezés különlegessége, hogy a csarnok közvetlenül csatlakozik a Rákos-patak menti kerékpárúthoz és az újjászületett Népkerthez, így alkot egységes egészet a környezetével – tette hozzá a városvezető.

 
Horváth Tamás elmondta, hogy a kerület képviselői és polgárai részéről számtalan alkalommal vetődött fel, miként tudnának méltóképpen adózni a néhai polgármester, a csarnok ötletgazdája, Riz Levente emlékének. A városvezető ezért kezdeményezte, hogy Rákosmente Képviselő-testülete a komplexumot Riz Leventéről nevezze el. A testület erről a következő, szeptember 17-i ülésén dönt.

 
Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta: a kormány célja, hogy minél többen és rendszeresen sportoljanak az országban, amihez biztosítani kell az infrastrukturális lehetőségeket. Mint mondta, büszkék lehetünk arra, hogy országszerte egyre több ilyen színvonalas sportlétesítmény épül. A rákosmenti csarnok egy igazi közösségi tér lesz, ahol mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb mozgásformát és a legjobb kikapcsolódási lehetőséget – emelte ki.

 
Dunai Mónika országgyűlési képviselő beszédében emlékeztetett rá, hogy Rákosmentén pár hónap alatt már a második jelentős épületnél – korábban, júniusban a rákoskerti Makovecz-templomnál, most pedig a sportcsarnoknál – tartunk bokrétaavató ünnepséget. Ezzel több évszázados hagyományt követve rójuk le tiszteletünket mindazok előtt, akik részt vettek az építkezésben, annak megálmodásától kezdve, a tervezésen át, a kivitelezésig – tette hozzá. Köszönetet mondott Magyarország kormányának, amely a fejlesztés költségeit biztosította.

 
A sport- és rendezvénycsarnok egyszerre lesz alkalmas mind a versenysport, mind pedig a tömegsport, valamint egyéb rendezvények, kongresszusok, kiállítások, koncertek befogadására. A tervezett küzdőtér többek között kézilabda, kosárlabda, röplabda, futsal – palánkos labdarúgás, teremhoki (floor-ball), tollaslabda, asztalitenisz, ritmikus gimnasztika, birkózás, cselgáncs, karate, ökölvívás, súlyemelés, torna (női-férfi), vívás hazai és nemzetközi versenyeinek lebonyolítását teszi lehetővé. A csarnok különlegességeként a földszinti „mászóterem”, ahol boulder és alpin falak is helyet kapnak. Mindezen felül egy 1700 m2-es fittnestermet is kialakítanak. A létesítmény jellegéből adódóan egyfajta kulturális, közösségi centrumként is funkcionál majd, amely kapcsolódni képes fővárosi, vagy akár országos eseményekhez is. Ehhez 1500 ülőhellyel rendelkező részben fix, részben mobil lelátó áll rendelkezésre.

 
Rákosmente Önkormányzata mindig is nagy hangsúlyt helyezett a kertvárosias jelleg erősítésére, az egészséges, sportos életmód népszerűsítésére, a sport- és rendezvénycsarnok megépítésével maradandó és megőrzendő értéket kíván teremteni a kerület és egész Budapest számára. Magyarország Kormánya kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánította a fejlesztést, amelyhez 100 százalékos állami támogatást nyújtott.

 

Budapest, 2020. szeptember 15.

 

Sajtó és Kommunikáció
Rákosmente Önkormányzata

 


1 csatolt dokumentum Sajtóközlemény
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.