Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 19. vasárnap
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2023. március 29., szerda 08:53

Hasznosítsuk az értelmetlen, lomb nélküli lombkoronasétányt!
A II. kerület örömmel hasznosítaná a teljesen értelmetlen, lomb nélküli lombkoronasétány alapanyagát akár erdei élőhely javítására, akár turistautak rekonstrukciójához.
Mivel Budapestre amúgy sem érkeznek ilyen jellegű uniós források, a nyírmártonfalvai „építmény” pedig szemmel láthatóan teljesen értelmetlen, ezért örömmel átvennénk az ott felhasznált anyagokat, hiszen a II. kerületben található erdő, rengeteg védett természeti érték.
Emellett lelkes hívei vagyunk az újrahasznosításnak, ezért ha városrészünk átvehetné a nyírmártonfalvai lomb nélküli, tarra vágott erdőbe épített lombkoronasétány faanyagát, abból valódi erdei környezetben építenénk hidat patak fölé, kilátót, tanösvényhez eszközöket, vagy éppen örömmel használnánk turistautak rekonstrukciójához, esetleg élőhelyjavításra például a nemrég védetté tett és alaposan kitakarított Szalamandra-völgyben.űA javaslatot levélben is elküldöm Nyírmártonfalva polgármesterének, Filemon Mihálynak, bízom benne, hogy javaslatunk elnyeri tetszését, belátással lesz, és átadja a II. kerültnek a lomb nélküli lombkoronasétányt, hogy annak alapanyaga valódi erdei környezetben járulhasson hozzá sokak kikapcsolódásához.
------
Nyílt levél Filemon Mihálynak
Tisztelt Filemon Mihály!Tisztelt Polgármester Úr!
A nyírmártonfalvai lombkoronasétánnyal kapcsolatban keresem.
Láthatóan Ön is elkötelezett híve az erdei környezet ápolásának, az erdei környezetben történő kikapcsolódósnak. Erről árulkodik az Ön által építtetett lombkoronasétány is, melyet eddig bár csak képen láttam, de igen impozáns építménynek tűnik.
Abban biztosan egyetérthetünk, hogy fák és lombok nélkül a lombkoronasétány bármennyire úttörő vállalkozás is, nem segíti elő a túrázók és a kirándulók erdei kikapcsolódását, pedig bizonyára ezzel a szándékkal hozta létre.
A lombok nélküli lombkoronasétány megépítése mögött rejlő nemes szándék így viszont sajnálatosan félreérthető, ezért javaslom Polgármester Úrnak, hogy adja át Budapest II. kerületének a lomb nélküli lombkoronasétány faanyagát, hogy az városrészünkben szolgálhassa az erdei kikapcsolódást patak fölött átívelő hídként, erdei környezetbe illeszkedő kilátóként, tanösvényen felhasználható eszközként.Lelkes hívei vagyunk az újrahasznosításnak, így azt is elképzelhetőnek tartjuk, hogy az Ön lombkoronasétányának faanyagát felhasználva segíthetjük turistautak rekonstrukciójának vagy éppen erdei élőhelyek javításnak ügyét, például a kerületünkben nemrég védetté tett és alaposan kitakarított Szalamandra-völgyben.
Meggyőződésem, hogy mivel még sok évig nem tölthet be semmilyen funkciót az Ön építménye, úgy szolgálhatjuk a kirándulók kikapcsolódását, ha erdei környezetben turistautakat és azok környezetét tesszük jobbá a lomb nélküli lombkoronasétány faanyagát megfelelően felhasználva.
Biztos vagyok benne, hogy Ön is a természetjárás rajongója, és eszerint is hozza meg döntését. Bízom pozitív válaszában.
Tisztelettel,
Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.