Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 3. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2023. május 2., kedd 17:08

Virágzik a Margit-negyed – Újraindul a Nappali a Margit körút 54-ben
Mostanra már egyértelműen látszik a Margit körúton és a környezetén, hogy a Margit-negyed projekt messze túlmutat egyszerű ingatlanhasznosítási tevékenységen.
Persze fontos szerepe van a negyed életében valamennyi beköltőzőnek. Minden üzlet, galéria, civil szervezet, látogató és vásárló élettel tölti meg a negyedet, ezért nagy örömmel és bizalommal fogadunk minden beköltözőt, akár piaci üzlethelyiségbe érkeznek, akár önkormányzatiba. 
Bár még mindig vannak kiadatlan helyiségek, és voltak, akik sajnos mégsem találták meg a számításukat, azt biztosan mondhatjuk, hogy a Margit körút és környezete el tudott rugaszkodni arról az évtizedes holtpontról, ami az élettelen, bedeszkázott kirakatú üzletek sorával volt bemutatható.
Továbbra is feladat az ingatlanhasznosítás, de már nem annyira fájó az üres ingatlanok száma, már nem riaszt el vállalkozókat, hogy két-két kiadatlan üzlethelyiség között kellene helytállniuk.
Nemcsak a Codic építkezés melletti platánfa megmentésére találtunk közös megoldást, hanem elkezdtük megújítani és zöldíteni a Margit körutat. Növényszigetek, tucatnyi fa, virágok és zöld parkolásgátló cölöpöket felváltó virágos ládák kaptak helyet a körúton, melyek igenis fontosak, amikor egy forgalmas utat igyekszünk élhetőbbé, otthonosabbá tenni.

A zöldítés mellett a Margit körút Bem József és Ankara utca közötti szakaszán megújult a járda a páros oldalon. Az új térkőburkolat a hagyományos aszfaltnál sok szempontból előnyösebb, főleg olyan útszakaszokon, ahol várhatóan többször kell felbontani az adott területet akár közművekkel kapcsolatos munkák miatt, hiszen a térkő könnyen felszedhető és visszatehető, vagyis kevésbé szennyező.
2022-ben egy ingatlanpályázati kört hirdetett az Önkormányzat a Margit-negyed területére. A pályázat sikeres volt: 18 ingatlant hirdettünk meg, 12-re érkezett be 30 pályázat. Mindez azt mutatja, hogy bár a magas hazai infláció és az építőipari árak elszállása is csökkentette a befektetési kedvet, mégis, a meghirdetett ingatlanok nagyobb része iránt volt érdeklődés.

A Margit-negyed mostanra újra életre kelt. Környékbeli ingatlanhirdetések fontos kapcsolódó információja, hogy egy iroda, lakás vagy üzlethelyiség a Margit-negyed területén belül van.

Az itt élők, a beköltöző vállalkozások, művészek, közösségek, civil szervezetek töltik meg élettel a negyedet. Ők válnak a Margit-negyed közösségévé, miközben az önkormányzat igyekszik programokat, workshopokat szervezni, társasházi együttéléshez tanácsot és segítséget nyújtani.

Vár még ránk feladat az eddigi eredmények megőrzésén túl, és továbbra is célunk, hogy minél több homlokzatfelújítási és homlokzattisztítási pályázatot írjunk ki, ezzel is segítve az újjáéledő Margit-negyedet. 
Mindenkit szeretettel várunk a Margit-negyed Nappali programjain, kvízzel, társasjátékkal, előadásokkal, workshoppal, beszélgetésekkel, balkonkertészkedéssel és helytörténeti sétával is készülünk.Találkozzunk a Margit-negyed Nappalijában!

Őrsi Gergely polgármester

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.