Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 4. szombat
Hírek témák szerint

ABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2023. július 3., hétfő 16:58

Ismét nagyot fog szólni az Abonyi Vágta
A mai napon a Városháza Dísztermében tartottunk sajtótájékoztatót a Nemzeti Vágta Abonyi Előfutamával kapcsolatban. A programot az Abonyi Városfejlesztő Kft és Abony Város Önkormányzata a Parkerdőben augusztus 4-én és 5-én rendezi meg. Hivatalosan is bemutattuk Krupincza Csabát, Abony Város lovasát, akivel interjú is készült. Idén tehát abonyi lovas, abonyi lóval My Boy Fáraó nyergében indul a vágtán. A mai sajtótájékoztatón részt vett Földi László országgyűlési képviselő, Ladányi- Kovács Zoltán a Lovas – Show Kft. ügyvezető igazgatója és Winkler Zsolt Nemzeti Vágta elővágta szervező is. Földi László elismerősen nyilatkozott a térségünk programturizmusának kínálatáról, kiemelve Abony város szerepét, mellyel fogathajtó versenyt és Nemzeti Vágta Előfutamot is szervez, ezzel hozzájárul kistérségünk lovasturizmusának népszerűsítéséhez is. Ladányi- Kovács Zoltán a Lovas – Show Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy idén Szilvásváradon rendezik meg a Nemzeti Vágta döntőjét szeptemberben. A lovas szakember méltatta Krupincza Csabát, Abony lovasát, és jó választásnak nevezte lovát My Boy Fáraót is.




Az Abonyi Vágtára számos kísérőrendezvénnyel is készülünk, többek között lesznek látványos lovas bemutatók, Kowasky meg a Vega koncert, népszerű diszkósok: DJ. Schultz, Dj. Mynea, Regán Lili és Deák Bill Gyula is koncertet ad nálunk. Az Abonyi Vágta kísérőrendezvénye idén is a Tarkaborjú Főzőverseny lesz.

Velünk voltak a tájékoztatón szekértoló csapatunk tagjai is, Zelei Gábort a Szoljon.hu, Új Néplap tudósítója kérdezte a rendezvényről. Ezúton szeretném megköszönni a sajtós kollégák élénk érdeklődését és részvételét a mai sajtótájékoztatón. Hamarosan a Cegléd TV-ben és a Szolnok TV-ben is tudósítanak a mai eseményről. Köszönöm Járdány Vanda főszervező és a csapat munkáját, biztos vagyok benne, hogy ez az Abonyi Vágta legalább annyira népszerű és sikeres lesz majd, mint a tavalyi volt. Nyeregbe Abony! Készüljetek!


Pető Zsolt polgármester



6 csatolt kép Pető Zsolt polgármester /balról/ gratulál Krupincza Csabának, Abony Város lovasánakFöldi László országgyűlési képviselő is örül annak, hogy Abonyban Nemzeti Elővágta futamot rendeznekJárdány Vanda főszervező beszélget Pető Zsolt polgármesterrel és Ladányi- Kovács Zoltánnal a Lovas – Show Kft. ügyvezető igazgatójávalAbonyi szekértoló cspat tagjaiA képen balról jobbra: Winkler Zsolt Nemzeti Vágta elővágta szervező, Ladányi- Kovács Zoltán a Lovas – Show Kft. ügyvezető igazgatója, Pető Zsolt Abony város polgármestere
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.