Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 6. hétfő
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2023. szeptember 13., szerda 16:14

Rekordszámú látogató a „Válassz sportot Újbudán!” rendezvényen
Közel 5000 látogató, mintegy 40 sportág, 70 egyesület és 50 sportkiválóság – ez a számokban kifejezhető mérlege Újbuda hagyományos sportágválasztó rendezvényének. A „Válassz sportot Újbudán!” nevet viselő eseményen családok, iskolai csoportok és szépkorú felnőttek ismerkedtek meg népszerű, vagy a kevéssé ismert sportágakkal. A rendezvényen kitüntetést és pénzjutalmat vehettek át azok a kerületi sportolók, akik az idei szezonban valamilyen kontinens- vagy világversenyen érmet nyertek.
A szombat délelőtti nyitást már hatalmas tömeg, több száz gyerek várta az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. Kánai úti telephelyén. Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett ingyenes eseményre nemcsak Újbudáról, de Budapest más kerületeiből, illetve az agglomerációból is érkeztek a sport iránt érdeklődő látogatók. Ebben segítségükre voltak az ingyenes buszjáratok, amelyeket az rendező Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. indított a Kelenföldi pályaudvar metróvégállomásától.
Az Újbuda támogatásával létrejött eseményt dr. László Imre, Újbuda polgármestere és Bakai-Nagy Zita, Újbuda sportért felelős alpolgármestere nyitotta meg. Díszvendégként a kerület kétszeres olimpiai bajnok és háromszoros vb-győztes kajakosát, Horváth Gábort, és a hazai ökölvívás közelmúltjának egyik legnagyobb alakját, a világ- és Európa-bajnok Erdei Zsoltot is köszöntötték.
A közel 40 sportágat a sportpályákon, a színpadnál, a medencékben, a tornacsarnokban, és a kerékpárpályákon mutatta be, tette kipróbálhatóvá a mintegy 70 újbudai egyesület. A résztvevők megismerkedhettek a búvárkodással, falmászással, különböző labdajátékokkal, harcművészetekkel és táncokkal, egyéni és csapatsportágakkal, és sok más mozgásformával.
Idén először a 60+-os korosztály tagjainak is készültek bemutatókkal a rendezők, ők is kedvükre kipróbálhatták a nekik tetsző sportágakat.
A nagyszabású, ingyenes családi esemény célja az volt, minél többen találják meg a számukra legkedvesebb sportágat, és egyúttal felvegyék a kapcsolatot azzal az újbudai egyesülettel is, ahová örömmel járna majd edzeni. A kerületi topklubok (OSC, MAFC, BEAC) pedig személyes jelenléttel is igyekeztek minél több gyermeket és fiatalt meggyőzni a sportolás fontosságáról.
A rendezvény kiemelt eseményenként, világ- és Európa-bajnok, illetve helyezett sportolókat tüntetett ki Újbuda önkormányzata: közel 50 olyan élsportolót, akik a kerületből, Újbuda valamely sportklubjának színeiben indulva érték el sikereiket. A kimagasló eredményeket Újbuda Önkormányzata pénzjutalommal is díjazta.
A kitüntetések átadásakor dr. László Imre kiemelte, milyen boldog pillanatokat szereztek például a vízilabdázók vagy a kajak-kenusok ezekkel a sikerekkel. Újbuda polgármestere, beszélt arról is, hogy az Önkormányzat számára fontos a sport, az egészséges életmód támogatása, ezért is személyesen is szívügye, hogy sok ilyen, a szombatihoz hasonló rendezvény jöhessen létre. Végül úgy fogalmazott: „Sok mindent tudnék mondani, de ami a lényeg, az most következik: lányok és fiúk, nagyon-nagyon köszönöm nektek! Fantasztikusak vagytok és drukkolni fogunk nektek az elkövetkezendő időszakban is! És ha valakinek kétségei voltak, hogy a XI. kerület tényleg a legnagyobb a fővárosban, akkor most
ez bebizonyosodott. Ennyi kiválóság sportol nálunk! „
A kitüntettek között volt Kisbán Zsófia világbajnoki aranyérmes kenus; a világ legeredményesebb rock and roll klubjának, a többszörös világbajnok Rock And Magic SE-nek tagjai; az Európa-bajnoki ezüstérmes öttusázó Réti Kamilla, aki Koleszár Mihállyal a páros vegyes váltóban szerezte meg a címet és dr. Molnár Valéria szenior világbajnok gyalogló.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.