Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 27. szombat
Hírek témák szerint

KEREPES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2023. október 7., szombat 08:43

,,Széttéplek!" – gyerekek fenyegettek meg egy nőt, a polgármester közbelépett (Videó)
A Gyár utcai lakók azzal keresték fel Gyuricza Lászlót, Kerepes polgármesterét, hogy beszólogatnak nekik a gyerekek az utca alsó részén. A polgármester személyesen beszélt a helyi szülőkkel.



A lakók szerint idén tavasszal kezdődtek a bajok, amikor néhány gyermek a kerepesi Gyár utca alsó részén zaklatni, vegzálni kezdte az arra járókat és kavicsokkal dobálta őket. A helyzet olyan rosszra fordult, hogy egy helyi lakos már névtelen posztban kért segítséget az egyik Facebook csoportban. A poszt hatására két polgárőr is felajánlotta segítségét, akik ismertek néhány gyereket az iskola melletti szolgálat miatt. Az egyik polgárőr egy alkalommal hazakísérte a lakót, hogy megmutassa a gyerekeknek, hogy barátja és segítője a közösségnek. Ezzel a lépéssel sikerült egy időre megszüntetni a konfliktusokat, de rövid idő múltán azok újból kezdődtek. Az úton sétáló nőt az egyik reggel szidalmazták a gyerekek, majd amikor figyelmeztette a kisfiút, hogy rendőrt hív, azzal fenyegette, hogy utána fog menni és "széttépi".


Komplex felzárkóztató program indult 
Országos szinten is jelentős akciósorozatot hirdetett Gyuricza László, Kerepes polgármestere a településen a Gyár utcában. A rendteremtés azzal kezdődött, hogy a polgármester új térfigyelő kamerákat helyezett ki, valamint ezzel párhuzamosan nagytakarítást rendelt el a közterületeken, mert ott landolt a budapesti lomtalanítások maradéka. A képviselő testület eközben új rendeletet fogadott el, ami megtiltotta, hogy a portán belül is szemetet halmozzanak fel a lakók. Aztán elkezdődtek a személyes terepbejárások, szemléletformáló beszélgetések a lakókkal. A hatóságokat és a szolgáltatókat is bevonta a polgármester a rendteremtésbe, akik először figyelmeztették a lakókat a közösségi együttélési szabályokra. Ezután bevonták az állatvédőket is, akik amellett, hogy megmagyarázták a lakóknak, miért fontos, hogy chippel lássák el és oltassák be a kutyákat, azokat a kutyákat ki is mentették, amiknek nem volt gazdája. A polgármester és a bevont szervezetek együtt jelentős változásokat értek el.


A gyereknevelésre is figyelnek 
A polgármesterhez eljutott információk miatt a legutóbbi bejáráson – amiről Gyuricza László facebook-oldalán  meg – kiemelten a gyerekek helyes viselkedése volt a fő téma. Az akción érezhető volt a változás. A szemét szinte teljesen eltűnt a telkekről, rend és tisztaság van az utcában. Már csak 3 helyen talált a hatóság illegálisan felhalmozott hulladékot, ami a korábbiakhoz képest hatalmas eredmény. A polgármester és a családsegítő munkatársai pedig elbeszélgettek a helyiekkel, akik megígérték, hogy nagyobb odafigyeléssel fogják nevelni gyermekeiket. A javuló körülményeknek a helyiek is örülnek, hiszen szerintük is jobb rendezett körülmények között lakni. A polgármester elmondta:



,,Konstruktív megbeszélést folytattam a helyiekkel. Elmondtam nekik, hogy aki nem képes a gyermekét úgy megnevelni, hogy az ne fenyegessen, szidalmazzon másokat, az nem alkalmas a gyermeknevelésre. Ott már be kell avatkozni a hatóságoknak. Mivel én is apa vagyok, tudom, hogy egy alapos beszélgetéssel milyen szép változásokat tud egy szülő elérni a gyerekénél. Ezt javasoltam a helyieknek is, akik nyitottak voltak a tanácsaimra. Bízom benne hogy a komplex rendteremtésünk hatására ebben is pozitív változásokat fogunk tapasztalni.”

Az esetről készült videó:

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.