Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 3. péntek
Hírek témák szerint

NEMESNÁDUDVAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2023. október 18., szerda 18:12

Római Katolikus Plébánia Nemesnádudvar az MFP-EKEB/2022 kódszámú Egyházi közösségszervezéshez kapcsolóddó eszköz beszerzése és bértámogatása
 A Római Katolikus Plébánia Nemesnádudvar (6345 Nemesnádudvar, Szentháromság tér 10. adószám:19972484-1-03) az MFP-EKEB/2022 kódszámú Egyházi közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása (2022.09.01-2023.08.31.) felhívás, 3345420986 iratazonosító számú pályázatának lebonyolításához, a közösség ellátásához szükséges tárgyi eszközök –edények, evőeszközök, poharak, abroszok, irodaszerek, székek, asztalok beszerzésére.
Egyházközségünk az 1 év alatt több rendezvényt is lebonyolított és szervezett kulturális, valamint vallási és edukációs jellegű programokat közösségmegtartó szándékkal. A hétköznapi szentmisék bemutatásánál, illetve a különféle gyűléseink, összejöveteleink és előadásaink megtartásakor remekül tudtuk hasznosítani a beszerzett konferenciaszékeket, melyeket az imatermünkben helyeztünk el. Esztétikailag jól illeszkednek a helyiség miliőjéhez és emellett az is szempont volt, hogy az emberek kényelmesen üljenek rajta, akár hosszabb időn keresztül. Nagyon praktikusak és sokoldalúan felhasználhatóak az összecsukható asztalok is, melyeket kézműves foglalkozások során, vagy a közösségi vendéglátás alkalmával tudtunk és tudunk hasznosítani. Plébániánk ugyanis kiemelt fontosságúként kezeli a szeretetvendégségeket. Amikor csak tehetjük, csoportjainkat és a hozzánk érkezőknek igyekszünk kávét, teát, üdítőt és egyéb finomságokat felszolgálni, hogy ezzel alkalmat teremtsünk a kötetlen beszélgetésre. Éppen ezért a megvásárolt étkészleteknek kiemelt szerepét és hasznát látjuk. A szülők is nagyon értékelték azt, hogy az elsőáldozási agapéhoz ezeket az elegáns asztalokat és étkészleteket vehették igénybe.  A beszerzésre került gyűjtőmappákba végre elrendezhettük kallódó irataink sokaságát. Rengeteg fénymásolópapírt használtunk fel szövegek nyomtatására, imalapok készítésére, illetve a kézművesfoglalkozásainkhoz. A támogatásból sikerült vásárolnunk egy iratmegsemmisítőt, hogy a személyes adatokat tartalmazó dokumentumok még véletlenül se kerüljenek illetéktelenek kezére, a spirálozógépet pedig imafüzetek gyártásánál tudtuk remekül hasznosítani. Úgy tűnik számunkra, hogy a projekt elérte célját, hiszen a mi falusi közegünkben sokan igénylik és várják az általunk szervezett közösségi programokat. Örülnek, hogy ezt a szolgálatot magunkra vállaltuk és annak is, hogy egyre szebb környezetben, és egyre igényesebb eszközök révén valósulhatnak meg meghirdetett foglalkozásaink.
Egyházközségünk változatlanul arra törekszik, hogy a falu népe, kicsik és nagyok egyaránt jól és otthon érezzék magukat a plébánián.
A Közösségszervező tevékenysége messzemenőkig hatásosnak bizonyult, hiszen nagyon szép eredményeket ért el a közösségi élet megtartásában és annak fejlesztésében. Értékes programokat szervezett plébániai célcsoportjaink számára, lehetőleg megszólítva valamennyi korosztályt. Heti rendszerességgel szervezett vallási csoportjainknak imaórákat, összehozta az időseket filmvetítésre, a gyermekeket és felnőtteket pedig kézműves foglalkozásokra, beszélgetésekre és kirándulásokra hívta. Mindezt a hitre nevelés, az edukáció és a közösségfejlesztés nem titkolt szándékával tette. Ennek köszönhetően stabil csoportok formálódtak közösségünkön belül minden korosztályban. A faluban pozitív visszhangja volt minden meghirdetett programunknak és a legtöbben várják a folytatást.  Bízunk abban, hogy megkezdett munkájának még sok gyümölcse lesz.
Szauter Róbert plébános

1 csatolt dokumentum Fényképek Nemesnádudvar Egyházi pályázat
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.