Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 2. csütörtök
Hírek témák szerint

ŐRBOTTYÁN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2023. október 19., csütörtök 09:32

Belterületi gyűjtőutak fejlesztése, korszerűsítése Őrbottyánban
A projekt keretében összesen négy, egymáshoz közvetlenül kapcsolódó belterületi út felújítása, korszerűsítése valósul meg 860 méteres hosszúságban. Három utca esetében a meglévő szilárd burkolat cseréje, egy utcában annak szilárd burkolattal való ellátása valósul meg. A projekt keretében a Gárdonyi Géza, Gyár utca, Szent István utca és az 1292/8 helyrajzi számon található utca érintett. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében meghirdetett „” című pályázati kiírás keretében elnyert 243,17 millió forintos vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból valósul meg. Fejlesztés célja meglévő szilárd burkolatú utak felújítása 670 méteres hosszúságban (Gárdonyi Géza, Gyár utca, Szent István utca). A 1292/8 helyrajzi számon található utcában a szilárd burkolat kiépítése 190 méteres hosszúságban. További célunk a csapadékvíz-elvezetés fejlesztése, kerékpártámaszok kihelyezése, zöldterület növelése, fák ültetése, közlekedésbiztonsági fejlesztések, járdák korszerűsítése, akadálymentesítés és a közösségi közlekedés kisléptékű fejlesztése. Fejlesztésünk fő célja az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak korszerűsítése, felújítása és közlekedésbiztonsági célú fejlesztése, amelynek eredményeképp javul és biztonságosabbá válik a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek megközelíthetősége, javulnak a lakóterületekkel való kapcsolatok, továbbá a meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztése is megvalósul. A gyalogos- és kerékpárosbarát megoldások elősegítik a fenntartható közlekedési módok terjedését, illetve a projekt hozzájárul a klímasemleges közlekedési eszközök használatához és térnyeréséhez. A projekt tárgyát képező utcákhoz kapcsolódóan az alábbi közlekedésbiztonsági elemek megvalósítását tervezzük: közúti jelzőtáblák cseréje, illetve számának növelése, a forgalomcsillapítás érdekében összesen 4 db menetdinamikai küszöb kialakítása, napelemes sebességjelző tábla kihelyezése, 2 db gyalogos átkelőhely kialakítása. A fejlesztéssel érintett nyomvonalon 2 db buszmegálló található. Mindkét buszmegálló esetében fedett nyitott utasváró kerül kialakításra, továbbá az egyik buszmegálló esetében a leromlott állapotú burkolat is felújításra kerül. A gyalogosan közlekedők számára térköves járdaépítés valósul meg. A kerékpárral közlekedőket kerékpártámaszok kihelyezésével segítjük, továbbá kerékpáros szervízpont is létesül. A fejlesztés eredményeként a lakossági közlekedés biztonságosabbá válik, az út nagyobb teherbírású borítása hosszú távú megoldást biztosít a jelenlegi problémák megoldására. A járdaépítéssel a gyalogos közlekedés biztonságossá válik, a csapadékvíz elvezetés fejlesztésével a káresemények megszüntethetők. A zöldterület növelésével és a faültetéssel a zöldterületek növekednek, rendezettebbé válnak.
Pályázati felhívás megnevezése:
Pályázat címe: Belterületi gyűjtőutak fejlesztése, korszerűsítése Őrbottyán Városában
Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-PT1-2022-00031
Megvalósítás helyszíne: 2162 Őrbottyán Gárdonyi Géza utca, Gyár utca, Szent István utca, 1292/8 helyrajzi számon található utca

 A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében elnyert 243,17 millió forintos európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.orbottyan.hu oldalon olvashatnak.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.