Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 3. péntek
Hírek témák szerint

DUNAKESZI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2023. november 28., kedd 19:36

Dunakeszi Aranyalma Tagóvoda bővítése
Dunakeszi Város Önkormányzata 2022.01.13-án sikeres pályázatot nyújtott be az TOP_PLUSZ-3.3.1-21 – Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése c. pályázati felhívásra. A projekt a Széchenyi Terv Plusz Program keretein belül kerül megvalósításra, 800 millió Ft vissza nem térítendő támogatás segítségével az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban. A projekt általános célja, hogy Dunakeszi a köznevelés feltételeit biztosítsa, ezáltal javuljon a településen a lakosság szociális állapota. A fejlesztésnek köszönhetően 4 csoportszobával és 108 új férőhellyel 1521-re nő az önkormányzati fenntartású óvodai helyek száma 2025-től.

Dunakeszi Város Önkormányzata – mint Kedvezményezett – 2020-ban nyitotta meg az Aranyalma Tagóvodát, melynek fejlesztése a TOP_PLUSZ-3.3.1-21 – Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése c. pályázati konstrukció keretében valósul meg. A fejlesztés kiemelt célja, hogy az új épületszárny kiépítésével az Aranyalma Tagóvodában fennálló zsúfoltság és így az ott dolgozókra nehezedő nyomás csökkenjen. A természetben a 2120 Dunakeszi, Alag terület, hrsz.: 056/35 cím alatt megvalósuló fejlesztés keretében létrejövő új épületszárny segítségével 4 csoportszobával és 108 új férőhellyel bővül az óvodai férőhelyek száma a városban.
„Ma már egy jól működő településen alap, hogy férőhelyet biztosít minden ott élő gyermeknek. 2010 óta dolgozom a városvezetőkkel közösen azon, hogy Dunakeszin az infrastruktúra és az intézmények kiszolgálják az igényeket. Iskolát építettünk, iskolákat bővítettünk, óvodákat építettünk és bővítettünk, bölcsődét építettünk és bölcsődéket bővítettünk. Dunakeszin a mennyiség után most már a minőség a következő szint” – mondta a most indult építkezéssel kapcsolatban Dióssi Csaba polgármester. Mint felvázolta, különös figyelmet fordítottak az akadálymentesítésre, hogy integrálható sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek fogadására és nevelésére is alkalmas legyen az intézmény. „A dunakeszi családokért dolgozunk, fejlesztéseinkkel őket segítjük. Az összes agglomerációs településen azzal küzdenek, amit mi itt Dunakeszin az elmúlt 10 évben megoldottunk. A kormányzati támogatásoknak köszönhetően minden dunakeszi kisgyermeknek férőhelyet biztosítunk, de mi itt nem állunk meg. Minden részletre figyelünk. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően, az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva, saját óvodánk is alkalmas lesz arra, hogy SNI ellátást biztosítsunk bölcsődei ellátás keretében ellátott gyerekek után óvodai nevelésben is fogadjanak még több sajátos nevelési igényű gyermeket. Ami a szülőknek fontos, nekünk is az” – hangsúlyozta a polgármester.

Dunakeszi is tisztában van az országos problémákkal, így az óvodapedagógus hiánnyal is. A település vezetésének erre is van saját megoldása: a Dunakeszi Óvodai Humán Szolgáltató Központtal és az idén indult VSZC Lányi Ferenc Technikummal együttműködve esti óvodai nevelő képzést szerveznek. A jelentkezők az így szerzett technikumi szintű végzettséggel könnyebben bekapcsolódhatnak a főiskolai óvodapedagógus képzésbe. Így helyben biztosítják az utánpótlást és a munkaerőt.
A projekt keretében az építéshez kapcsolódó költségek mellett a projektelőkészítéshez és a szakmai tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatások költségei kerülnek elszámolásra. A projekt tervezett befejezési dátuma 2024.12.01.

További információ kérhető:
Szeredi Helga Zsuzsanna
Dunakeszi Programiroda
kommunikációs szakreferens
Elérhetőség: ; +36 20 519 2739

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.