Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 2. szombat
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2023. december 5., kedd 13:14

Független polgármesterként újrázna Borbély Lénárd az önkormányzati választáson
A XXI. kerület első embere függetlenként, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület támogatásával méretteti meg magát a jövő júniusi önkormányzati választáson. A civil szervezet egy konzervatív, a csepeli értékeket képviselő egyesület, amely évtizedek óta van jelen Csepel közéletében. 
Ma délelőtt Borbély Lénárd bemutatta csapatát, akikkel közösen fog nekivágni a 2024-es önkormányzati választásnak. A tagok mindannyian olyan lokálpatrióta, Csepel és az itt élők érdekeit szem előtt tartó, hiteles személyek, akik pártpolitikától függetlenül, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület támogatásával, közös otthonuk még élhetőbbé, szebbé és zöldebbé tételéért, Csepel fenntartható jövőjéért fognak ringbe szállni 2024 júniusában. 
Borbély Lénárd 2002-ben került a kapcsolatba a közélettel, 2006-tól önkormányzati képviselőként, 2010-2014 között pedig országgyűlési képviselőként és Csepel alpolgármestereként dolgozott. 2014 óta a kerület polgármestere. Irányítása alatt sikerült rendezni a kerület súlyos pénzügyi válságát, mellyel megalapozták Csepel saját erős fejlesztéseit. Vezetésével a kerületben számos fejlesztés és beruházás valósult meg. Új utak, járdák épültek. Megújultak a háziorvosi rendelők, elindult az egynapos sebészet. A bölcsődei, óvodai kertek teljesen megújultak. Elindult az iskolafelújítási program. Közterületek, parkok újultak meg, valamint a teljes Kis-Duna-part. Polgármestersége alatt több mint 21 milliárd forinttal gyarapodott Csepel vagyona. A 2014 óta elvégzett munka pedig igazolást nyert a 2019-es újraválasztásakor. Vezetésével Csepel egy sikeres, folyamatosan fejlődő, biztonságos és fenntartható kerület lett. Polgármesteri tevékenysége során a kerület fizikai természetű megújításán túl a kerület szellemi életének megújulását is célul tűzte ki.
Mindeközben Csepel polgármesterének világnézete és értékrendje az elmúlt években nem változott, ugyanazt vallja és gondolja a nemzetről és családról, amely értékek mellett mindig is kiállt. Borbély Lénárd nem szeretné, ha Csepel letérne arról az útról, amelyen halad. 
A 12 egyéni választókörzetben induló képviselőjelöltek: 
Vadász Norbert úszásoktató, sportszervező; Nagy Vilmos állatvédő, kutyaoktató; Dr. Busa Gabriella profi kick-box világbajnok; Somogyvári Andrea aktív közösségszervező civil; Majtán Olga, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Csepeli Csoportjának vezetője; Pákozdi József civil és egyházügyekért felelős alpolgármester; Révész Dániel, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület elnöke; Suller Henrietta, aki csepeli anyukaként szívén viseli a családi programok és fejlesztések folytatását; Torhosi Zsolt helyi vállalkozó, lokálpatrióta; Kovács Dávid Attila, az ÁMK és környéke független önkormányzati képviselője; Tóth Sándor, Észak-Csepel független önkormányzati képviselője; Hajdu Imre testnevelőtanár, sportszervező
Borbély Lénárd a nemzet fővárosának élére olyan főpolgármestert támogat a csapatával együtt, aki azt a figyelmet és fejlődést biztosítja Csepelnek, amilyet 2010 és 2019 között megkapott.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.