Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. május 1. szerda
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS II. kerület Önkormányzata
2024. január 6., szombat 07:07

Négy további osztály nem tudja fogadni a II. kerületi betegeket a Szent János kórházban – Tájékoztatást kérek az egészségügyi ágazat irányítóitól
Négy további osztály nem tudja fogadni a II. kerületi betegeket a Szent János kórházban – Tájékoztatást kérek az egészségügyi ágazat irányítóitól, és bízom benne, hogy találunk elfogadható megoldást annak érdekében, hogy minden ellátásra szoruló kerületi szomszédunk hozzáférhessen a szükséges kórházi kezeléshez a lehető legrövidebb időn belül.


Karácsonyra a kardiológiai ellátás vált elérhetetlenné II. kerületiek számára az Észak-budai Szent János Centrumkórházban, újévi „meglepetésként” pedig kiderült, hogy a gasztroenterológia, az endokrinológia és anyagcsere osztály, valamint a neurológia sem fogad II. kerületből érkező betegeket, ezért tájékoztatást kérek az egészségügy vezetésétől arról, mi történik a János-kórházban, miért építik le a II. kerületiek ellátását, illetve van e bármilyen tervük a helyzet megoldására.


Amikor megtudtuk, hogy a Szent János kórház nem fogadja a II. kerületi kardiológiai betegeket, még nem tudhattuk, hogy ez csak a kezdet. Most Dr. Kunetz Zsombor MBA bejegyzéséből kiderült, hogy ezen felül a gasztroenterológia, az endokrinológia és anyagcsere osztály, valamint a neurológia sem fogad II. kerületből érkező betegeket (a neurológia még az I. kerületiek, az Endokrinológia a XII. és a XXII. kerületek számára sem lesz elérhető) március végéig.


Már kezdeményeztem egyeztetést a környékbeli egyházi kórházak vezetőivel, az egészségügyi ágazat irányítóival annak érdekében, hogy elérhető legyen a kórházi kardiológiai ellátás a II. kerületiek számára otthonuk közelében, arra viszont nem számíthattunk, hogy ez kevés lesz, hiszen részben megoldatlanná válik otthonunk közelében a kórházi gasztroenterológia, az endokrinológia, valamint a neurológiai ellátás.


Megkeresem az egészségügy irányítóit, mert fontosnak tartom, hogy tisztázódjon, hogyan látják el lakóhelyünkhöz közel a stroke-gyanúval vagy vérzéssel ellátásra szoruló szomszédainkat, biztosítottnak látják-e ezen betegek ellátását, ha jóval messzebbre kell őket szállítani azért, mert az Észak-budai Szent János Centrumkórház nem fogadja őket, és mi indokolja, hogy a II. kerületi betegek ellátását függesszék fel több osztályon egy a kerület határán lévő kórházban.


Egyelőre nem ismert számunkra, mi történik a Szent János kórházban, miért csökken az ágyak száma, és számoltak-e azzal, mindez hogyan érinti a betegellátást a II. és mostanra több másik kerületben.


Bízom benne, hogy találunk elfogadható megoldást, és minden ellátásra szoruló kerületi szomszédunk hozzáférhet a szükséges kórházi kezeléshez a lehető legrövidebb időn belül.


Őrsi Gergely polgármester

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.