Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 27. szombat
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XI. kerület - Újbuda Önkormányzata
2024. március 26., kedd 15:08

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Már Újbuda előző, fideszes vezetésű önkormányzata is több szerződést kötött a gyanú szerinti gyermekbántalmazási ügyben érintett férfival. 
A névtelen feljelentésről való tudomásszerzést követően, a rendőrségi nyomozással párhuzamosan Újbuda Önkormányzata saját hatáskörében számos döntést hozott és belső vizsgálatokat rendelt el. A vizsgálat rámutatott, hogy az azóta meggyanúsított férfi az óvodai munkaviszonyon kívül magánszemélyként, illetve a Sokfilm Bt. beltagjaként a korábbi önkormányzati ciklus óta (2014-19) szerződésben állt az önkormányzattal és annak egyes cégeivel, intézményeivel. A szerződések teljes körű átvilágítása is elrendelésre került.
A következő szerződéseket kötötték az önkormányzat, illetve az önkormányzat egyes cégei, intézményei Gy. Péterrel, illetve a Sokfilm Bt.-vel. 
·        Gy. Péter magánszemélyként az előző, fideszes ciklusban is az önkormányzat tulajdonában álló Gazdasági Műszaki Ellátó Szolgálattal kötött szerződést. Ennek értelmében 2014 és 2023 között a nyári időszakban 1-1 hónapos időtartamra rajvezetőként, illetve szakrajvezetőként vett részt nyári táboroztatásban.
·        2015-ben és 2016-ban, 350.000+Áfa, illetve 100.000 Ft+Áfa összeggel a fideszes városvezetés kötött szerződést a Sokfilm Bt.-vel. Ezen szerződések filmkészítésről szóltak, melyeknél az önkormányzat részéről a KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. volt a szerződő partner. 
·        A Szent Kristóf Szakrendelő Közhasznú Nonprofit Kft. helyiség bérleti szerződést kötött a Sokfilm Bt-vel 2020. március 1. napjától a szakrendelő alagsori helyiségének masszázs céljára történő használatára heti  3 alkalommal, napi 6 órában, havi 10.000 Ft bérleti díjért és 5.000 Ft rezsiköltségért. Ez a szerződés a Bérlő kérésére 2023. október elsejével módosításra került, a helyiséghasználat heti 2 alkalomra csökkent. A megbízási szerződést 2024. március 12. napján egyoldalú jognyilatkozattal felbontotta a Szakrendelő.
·        A Sokfilm Bt. tanácsadói szerződést kötött 2023. május 1-től havi bruttó 500.000 Ft megbízási díjért Újbuda Önkormányzatával. A szerződés a Fidesz idejében is vezető pozíciót betöltő Győrffyné Molnár Ilona tanácsadói munkájáról szólt, aki közel 40 év köztisztviselői jogviszonyt követően, 10 hónappal nyugdíjazása után vállalt ismét munkát az önkormányzatnál. A feladatai közé tartozott egyebek mellett az egészségügyi stratégia és a köznevelési koncepció kidolgozásában való részvétel. Szerződését 2024. február 29-én az önkormányzat egyoldalú jognyilatkozattal felmondta.

Fentieken kívül más szerződést sem az önkormányzat, sem pedig az önkormányzat tulajdonában, illetve irányítása alatt álló intézmények nem kötöttek sem a Sokfilm Bt.-vel, sem pedig a volt óvodai alkalmazottal.
Mivel önkormányzatunk az igazság teljes megismerését, a közvélemény és az érintettek tárgyszerű tájékoztatását fontos feladatának tekinti, szükségesnek tartjuk ezen információk nyilvánosságra hozását.
A Fidesz és a propaganda sajtó az utóbbi időben már messze nem a konkrét üggyel, még kevésbé a gyermekek védelmével foglalkozik, hanem sejtelmes, sok esetben a valóságtól teljesen elrugaszkodott nyilatkozatokkal, álhírekkel és automata telefonhívásokkal hergeli a kerület lakosságát. 
Újbuda jelenlegi vezetése továbbra is arra kéri a kormánypárti politikusokat, legyenek tekintettel az ügy vétlen szereplőire, a szülőkre, gyerekekre, az óvodai és hivatali munkatársakra, politikai haszonszerzés helyett vegyenek részt a gyermekek és közös értékeink védelmében.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.