Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 26. péntek
Hírek témák szerint

GÖDÖLLŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2010. június 2., szerda 16:05

A SONY megszűnésére a Posta új logisztikai központja hozhat megldást Gödöllőn
A Sony Hungária Kft. június 2-án bejelentette, hogy a Sony Corporation globális üzleti jövedelmezőség- és gyártáshatékonyság-javítási programjának részeként, megszünteti a termelést magyarországi gyártóbázisán, Gödöllőn. A lépés mintegy 540 embert érint.
A vállalat közép- és délkelet-európai kereskedelmi tevékenysége a holdingvállalatán keresztül továbbra is Magyarországon marad. Az 1996-ban megalapított Sony Hungária Kft. Blu-ray Disc™ lejátszókat és DVD felvevőket gyárt.
A vállalat gyártó tevékenysége 2010 decemberének végén szűnik meg és a Sony a gyártást malajziai gyárába, Kuala Lumpurba telepíti át. A gyártó tevékenység összevonásával (konszolidációjával) és hatékonyabbá tételével a Sony célul tűzte ki, hogy megnöveli Blu-ray Disc lejátszó és DVD felvevő üzletágának versenyképességét és jövedelmezőségét.
A mai bejelentés alkalmával Koichi Nakayama, a gödöllői gyár ügyvezető igazgatója elmondta: „A Sony nagyon nagyra értékeli dolgozói és beszállítói tevékenységét, amellyel hozzájárultak a vállalat eddigi teljesítményéhez. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy gyártó tevékenységünk leállása során az átmeneti folyamat zökkenőmentességét biztosítsuk”.
Hozzátette: „Szeretnénk kifejezni köszönetünket Gödöllő önkormányzatának az elmúlt 14 évben a vállalat beruházását támogató hozzáállásáért. A Sony továbbra is szorosan együtt fog működni a helyi munkaügyi központtal, hogy ezúton is segítsen megkönnyíteni magasan képzett dolgozói újbóli elhelyezkedését Gödöllőn vagy a város közelében. Célunk, hogy a dolgozók megfelelő pénzügyi és karrier-tanácsadási (ún. outplacement) támogatásban részesüljenek.”

A bezárással kapcsolatosan Gémesi György polgármester a következőket nyilatkozta:
- Mint derült égből a villámcsapás, úgy ért minket ma reggel a hír, hogy bezár a Sony-gyár. Ezzel kapcsolatban két súlyos problémával kell megbirkózni, az egyik a munkahelyek megszűnése, a másik pedig a komoly mértékű iparűzésiadó-kiesés. Most azonban a munkahelyteremtés, az emberek gondja a legfontosabb. Megoldást jelenthet, hogy ha minél hamarabb megindul a Magyar Posta logisztikai központjának beruházása. Ennek révén mintegy 700 új munkahely jön létre városunkban; az erre vonatkozó szerződést tavaly nyáron írtuk alá. A közbeszerzés elsőre nem volt eredményes, de reméljük, hogy másodjára már az lesz! Ha minden kedvezően alakul, akkor a jövő év második felében megindulhat a munka, s bizonyára szükség lesz gyakorlott munkásokra. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a lehető zökkenőmentesebben megtörténjen az átmenet, s a Sony jelenlegi dolgozóiból minél többen el tudjanak helyezkedni!


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.