Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. február 23. vasárnap
Hírek témák szerint

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2011. március 23., szerda 15:19

Munkatársakat keresnek a megújuló Várkastélyba
Az Esterházy-kastély reprezentatív terei nemcsak fizikai minőségükben újulnak meg, hanem különböző attrakciók, látványos programok is várják majd a látogatókat. Olyannyira, hogy a tervek szerint magát a kastélyt, a barokkot és az ahhoz kapcsolódó tudást, ismereteket nem didaktikus formában statikusan, tárlókon, bútorokon keresztül tekintheti meg az érdeklődő, hanem szeme elé  tárul egy élő kastélykép, grófi párral, inasokkal, szobalánnyal, a barokk hétköznapok cselekvéseivel. A látogató tehát maga is részese lehet a barokk életnek, a gyerekek például barokk ruhákba bújhatnak, s maguk is grófkisasszonyokká, grófúrfikká válhatnak néhány percre – adott tájékoztatást dr. Áldozó Tamás polgármester. E programokhoz megkezdték az előkészületeket, Pápa Város Önkormányzata és a Pegazus Színház felhívást tett közzé, melyben munkatársakat keresnek a hamarosan, 2011. május 21-én nyíló főúri enteriőrbe – jelentette be mai sajtótájékoztatóján a polgármester. 

A kastélyprojektben a város együttműködő partnere a 6 éves Pegazus Színház, melynek létrehozói sokéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Végh Zsolt, a Pegazus Színház igazgatója kihangsúlyozta, ahhoz, hogy a turisták ne csak vizuális élményben részesüljenek, a kastélyt élővé kell tenni. 
- A látogatók nemcsak a gyönyörűen felújított főúri enteriőrt tekinthetik meg, hanem a barokk élet hétköznapjaiból is kapnak egy kis ízelítőt. Mégpedig úgy, hogy a kastély nyitvatartási időszakában az érdeklődők elé tárul a grófi pár egy napja, hétköznapi tevékenységekkel, sakkozással, hímzéssel, játékkal. Ez a „főúri társaság” elsősorban a kastélyban tevékenykedik, de a nyári időszakban – adott esetben – más városi programok részese is lehet. Ez az alapprogram – fogalmazott Végh Zsolt.

A kastélyprogram másik kiemelkedő része az ún. „Játék a kastélyban”. E program keretében a gyerekek – és akár családok is – olyan tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt, amelyek keretében a barokkal, mint korstílussal, az Esterházy-családdal cselekvéseken, saját élményeken keresztül ismerkedhetnek meg. E módszertani foglalkozások természetesen nemcsak a gyermekek számára elérhetők, az attrakció nyitott a nagyközönség előtt is – foglalta össze a terveket a színházigazgató.
E két programelem munkaköreire várják a jelentkezéseket.

Végh Zsolt elmondta, hét új embert alkalmaznának, lehetőség szerint pápai és Pápa környéki jelentkezőket várnak. A sajtótájékoztatón elhangzott, a felhívást a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Pápai Kirendeltsége támogatja. 
Végh Zsolt kiemelte, a jelentkezőkre embertpróbáló, komoly feladat vár, hiszen olyan szakemberekké kell válniuk, akik a barokkot mintegy belülről, meggyőződés szintjén ismerő emberek. Jó kommunikációs készséggel, pedagógiai érzékkel, empátiával és színészi adottságokkal kell rendelkezniük. Az igazgató elmondta, a munkakört végzettséghez ugyan nem kötik, de a fent említett készségek, adottságok megléte, illetve idegennyelv tudás előnyt jelent, hiszen a jelentkezők közül felvételi, alkalmassági vizsgán választják ki a megfelelő személyeket.

Az új munkatársak már április 18-án munkába állnak. A kastély megnyitóünnepségéig, május 21-ig tartó egy hónapban feszített munkatempóban kell felkészülniük a feladatra. A jelentkezéseket március 28-ától várják. 

A felhívás további részletei a http://www.pegazusszinhaz.hu oldalon olvashatók.                    

                   mo                    
forrás:pápa-ma.hu


2 csatolt kép állás2állás
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.