Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 2. szombat
Hírek témák szerint

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN VÁRMEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2011. május 26., csütörtök 08:55

Rendkívüli ülést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés
A Közgyűlés zárt ülésen határozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Ellátó Szervezetének átszervezéséről, valamint gazdaságfejlesztés és intézményellátás céljából zártkörűen működő részvénytársaság alapításáról, továbbá energiatermelő és hasznosító beruházások céljából zártkörűen működő részvénytársaság alapításáról.

A Közgyűlés kezdeményezte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat által száz százalékban tulajdonolt Comitatus Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Vagyonkezelő és Vagyonhasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság, mint uralkodó tag és a Comitatus Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Vagyonkezelő és Vagyonhasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság által száz százalékban tulajdonolt Nemzetközi Kereskedelmi Központ Kft., a KULCS-TOUR Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kommunikációs Marketing és Turisztikai Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság, valamint az Általános Vagyonkezelő Kft., mint ellenőrzött gazdasági társaságok között, az egységes üzleti célok megvalósítására elismert vállalatcsoport létrehozását.

A Közgyűlés elfogadott több, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei oktatási intézmény átalakításával kapcsolatos szakvéleményt.

A Kazincbarcika Város Önkormányzata által fenntartott és működtetett Ságvári Endre Gimnázium átszervezésével, fenntartói jogának átadásával kapcsolatos szakvéleménnyel kapcsolatban a Közgyűlés leszögezte: Kazincbarcika Város Önkormányzata a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés szakvéleményének kiadását megelőzően hozta meg a fenntartói jog átadására vonatkozó döntését, ennek tényét jelezni kell a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal felé.

A Közgyűlés döntött arról, hogy hozzájárul a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központja által nyújtott szociális szakellátás 59 férőhellyel való bővítéséhez.

A Közgyűlés hozzájárult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház 20 ágyának szakmacsoporton belüli átcsoportosításához.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés európai területi társulás létrehozását határozta el, amelyet a Heves Megyei Önkormányzattal, a Nógrád Megyei Önkormányzattal, a Kassa Megyei Önkormányzattal és a Besztercebánya Megyei Önkormányzattal közösen kíván megalapítani. Erre annak kapcsán kerül sor, hogy az előzetes tervezetek alapján már most látható: az uniós támogatáspolitika harmadik pillérévé vált európai területi együttműködés (ETE) prioritás továbbra is fontos, várhatóan az eddiginél is jelentősebben szerepet kap. Dr. Mengyi Roland tárgyalásokat kezdett a négy szomszédos megye képviselőivel egy ETT létrehozásáról. A partnerek kedvezően fogadták a kezdeményezést.

Dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke bejelentette, hogy 2011. május 30.-ra rendkívüli Közgyűlést hív össze.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.