Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. március 2. szombat
Hírek témák szerint

BÓCSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2012. november 9., péntek 22:54

Napelemek biztosítják a jövőben a bócsai iskola áramellátását
Nem  terheli többé áramszámla a bócsai Boróka Általános Iskola fenntartóját.  Megtörtént ugyanis az intézmény napelemes rendszerének átadása. A beruházás  27.136.250 forint uniós és hazai támogatással, mintegy 4,8 millió forintos  önkormányzati önerővel valósult meg. Az ünnepség keretében szintén átadták a  felújított birkózó termet. 
  "A Boróka Általános Iskola villamos energia ellátása napelemes rendszer  segítségével” című,  KEOP-4.2.0/A/11-2011-0494 azonosító számú projektre  Bócsa Község Önkormányzata 27.136.250 forint vissza nem térítendő támogatást  nyert a Környezet és Energia Operatív Program keretében. A július végétől  október közepéig tartó kivitelezést a közbeszerzési eljárás keretében  kiválasztott Polar-Stúdió Kft végezte. A munkálatok során hasznos felületen,  156 darab SOLARAS-60P230 típusú napelem felszerelése történt meg. A beépített  teljesítmény 35,88 kW, az energiahozam 41262 kWh.
 A napelemes rendszer kivitelezésével párhuzamosan zajlott az iskola területén  lévő birkózó terem felújítása is, amelynek köszönhetően a térség közismerten  tehetséges sportolói immár méltóbb körülmények között készülhetnek a  versenyekre.
 A rendezvényen részt vettek és beszédet mondtak: Bencsik János, a Parlament  Energetikai Albizottságának elnöke, Gáspár Tamás, a Magyar Birkózó Szövetség  főtitkára, Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft ügyvezető igazgatója, Orcsik Attila,  a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály vezetője.
 Az ünnepség díszvendégei hazánk birkózó olimpikonjai voltak: Módos Péter  (Csonti) – 2012. Londoni Olimpia bronz érem; Lőrincz Tamás (Szöcsi) – 2012.  London Olimpia ezüst érem; Bácsi Péter Európa-bajnok; Kiss Balázs  világbajnok.
 A napelemes rendszer átadása kapcsán Szőke-Tóth Mihály, Bócsa polgármestere  így fogalmazott:
 - Minden bócsai nevében szeretném megköszönni a pályázathoz nyújtott  kormánytámogatást, hiszen a napelemes rendszernek köszönhetően iskolánk  áramellátása a jövőben egyetlen fillérbe sem kerül. Az így megtakarított  összeg ismételten a közösség javára fordítható. Minden települést bíztatok  arra, hogy éljen az energetikai korszerűsítéseket célzó pályázati  lehetőségekkel.
 A felújított birkózó teremmel kapcsolatosan a polgármester elmondta: Bócsa és  térsége rendkívül sok tehetséget adott a magyar birkózó sportnak, az  önkormányzat a Magyar Birkózó Szövetséggel jó kapcsolatot ápol. A most  felújított létesítmény még több lehetőséget ad arra, hogy a fiatalokkal  megszerettessék e sportágat. Szőke-Tóth Mihály hozzátette: a felújítást a  legjelentősebb bócsai cég, a Poli-Farbe Kft. is támogatta, amely egyébként  állandó segítője a helyi iskolának és az önkormányzatnak egyaránt.
 
 


6 csatolt kép 321654
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.