Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2021. december 2. csütörtök
Hírek témák szerint

GÖDÖLLŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2015. szeptember 11., péntek 17:17

Kezdődik a GödöllŐsz Fesztivál
A Gödöllői Királyi Kastélyban ismertették meg a sajtó képviselőit a szeptember 11-től október 30-ig tartó GödöllŐsz Fesztivál programjával, ami első alkalommal rendez meg Gödöllő városa. A csaknem két hónap alatt mintegy harminc program várja az érdeklődőket, köztük olyan már népszerű koncertsorozatok, mint a Nemzetközi Hárfafesztivál és a Liszt Fesztivál. A sajtótájékoztatón mutatták be azt a filmet is, amely a Gödöllői Szimfonikus Zenekar közreműködésével készült, hogy felhívja a művészeti eseményeket kedvelő közönség figyelmét a rendezvényre. 


A programokat dr. Gémesi György polgármester, Horváth Gábor, a Gödöllői Szimfonikus Zenekar vezető karmestere, Jakobi László, a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál főszervezője, Bogányi Gergely, Kossuth-, és Liszt-díjas zongoraművész, a kastély művészeti tanácsadója ismertette.

Az elmúlt években igényként merült fel, hogy a gödöllői kulturális műhelyek programjait egy csokorba gyűjtve mutassák be a nagyközönségnek, mondta Gémesi György, aki méltatta a városban működő kulturális csoportok munkáját. Kiemelte, nagy öröm számára, hogy a Hárfafesztivál és a Liszt Fesztivál csatlakozásával nemzetközivé vált a rendezvénysorozat. 

A GödöllŐsz Fesztivált promotáló filmen Rossini Tolvaj szarka című operájának nyitányát szólaltatja meg a Gödöllő Szimfonikus Zenekar, s az a mű a fesztivál nyitó hangversenyén is felcsendül, tudtuk meg Horváth Gábortól, a zenekar vezető karmesterétől. Mint elmondta, a jövőre fennállásának 35. évfordulóját ünneplő zenekart nem csupán a nyitóhangversenyen, hanem többek között a Liszt Fesztiválon is hallhatja majd a közönség, aminek kétévenként rendszeres közreműködői. 

Október 9. és 11. között a XVII. Gödöllői Nemzetközi Hárfa Fesztivál várja az érdeklődőket, amelyen többek között Jana Bouškova, Marie-Pierre Langlamet és Naoko Yoshino  hárfaestjét hallhatja majd a nagyközönség – tájékoztatta a megjelenteket Jakobi László. A program igazi különlegességet is ígér, Marie-Pierre Langlamet és Naoko Yoshino jóvoltából ugyanis több kéthárfás műt is elhangzik majd. 

 A Liszt Fesztivál is már tizennégy éves múltra tekint vissza, mondta Bogányi Gergely, akit idén is hallhat a közönség az október 24-28-ig tartó koncertsorozaton. A neves művész úgy fogalmazott, a GödöllŐsz Fesztivál olyan minőséget képvisel, ami nem csak hazai, hanem nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedővé teszi. „Legyünk büszkék rá, hogy ilyen volumenű fesztivált adunk!” – mondta a neves művész. 

A sajtótájékoztatót követően a résztvevők bepillanthattak a Gödöllői Szimfonikus Zenekar esti Opera Gálahangverseny a’la Rossini című estjének főpróbájába is.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.