Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2024. április 26. péntek
Hírek témák szerint

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
2018. január 15., hétfő 15:12

Miskolc közgyűlése állást foglalt a Soros-tervről
Miskolc közgyűlése állást foglalt a Soros-tervről

A Soros-tervvel kapcsolatos állásfoglalást fogadott el 2018. január 15-én megtartott rendkívüli ülésén Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. Az állásfoglalás szerint Miskolc Közgyűlése értéknek tekinti a miskolci civil társadalmat, és elutasít minden olyan törekvést vagy kezdeményezést, amely külső eszközökkel ennek megbontására törekszik. Elutasítja a Soros-tervet, az illegális bevándorlást és a bevándorlás-szervező irodák létrehozását és működtetését.

Az előterjesztés tartalmi összefoglalója:

Nemrégiben új programot indított a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány a Dél-dunántúli és az Észak-alföldi régióban. A projekt részeként új irodák nyílnak Pécsett és Debrecenben, és több százezer dollárt fognak szétosztani. Az Alapítvány vidéki terjeszkedése nem más, mint nyílt szerepvállalás a magyarországi választási kampányban, csak éppen nem politikai pártként szerveződve, a pártokra vonatkozó szabályok szerint működve, hanem civil szervezetek tevékenységét színlelve.
Miskolc városában számos valódi civil szervezet és egyház működik. A rendszerváltás megteremtette végre annak jogi lehetőségét, hogy az egyesülési jogot és a szabad vallásgyakorlás jogát a miskolci emberek, közösségek szabadon, a pártállami diktatúrától mentesen gyakorolhassák. Ezzel éltek is helyi közösségeink, és a rendszerváltás után virágzó civil élet bontakozott ki Miskolcon. A városban a történelmi egyházak is jelentős fejlődésen mentek át 1990 óta.
Miskolc városvezetése felelősséget érez a helyi civil-társadalom támogatása, fejlesztése iránt. Ennek keretében az önkormányzat számos egyesülettel, alapítvánnyal működik együtt a város fejlesztése során, több civil szervezet és egyház fejt ki közfeladat ellátást. Az Önkormányzat erejéhez mérten pénzügyi támogatásokkal, egyéb juttatásokkal támogatja a miskolci civil szervezeteket. E tevékenység eredményeképp kijelenthető, hogy Miskolcon minden társadalmi csoportot felölelő civil társadalom épült ki az elmúlt 27 év során. E civil társadalom a miskolci civileket, a miskolci polgárokat képviseli, tevékenysége során pedig a város építése, szépítése, a lakosság életkörülményeinek javítása, életszínvonalának emelése jelenik meg. A miskolci civil társadalom Miskolcért, a miskolci polgárokért jött létre, és ezekért is működik.
Ezzel szemben az álcivil szervezeteknek nincs közük a helyi civil társadalmakhoz. Ezek nem tekinthetőek önszerveződőknek, de az önkéntesség sem érhető tetten alapításuk vagy működésük során. E szervezetek nem egy-egy település polgárainak helyi érték- és érdekképviseletére jöttek létre, hanem központi utasításokat hajtva végre, dollár-százezrekből akarják immár nem csak népszerűsíteni a nyitott társadalom ideológiáját, hanem most már egyenesen ennek bevezetését akarják kierőszakolni a politikai döntéshozóktól Brüsszelben.
A Soros hálózat hazai megjelenése nem tekinthető valódi civil összefogásnak, mert a civil társadalom szabályait és eszméjét kijátszva próbál meg közvetlen politikai tőkét kovácsolni alapítójának.
Miskolcon 2010 óta a városvezetés a nyugalom és a biztonságra megteremtésére, illetve egy élhető város elősegítésére szövetkezett a miskolciakkal. A rendszerváltás során Miskolc a vesztes oldalra került. Számos év telt el azóta, de immáron kijelenthető, hogy Miskolc újjászervezte önmagát: a város újraiparosítása jelentős eredményeket ért el, az oktatási rendszer megújult. Folyamatosan fejlődik a városi infrastruktúra, a polgárok szolgálatában a támogató közigazgatás áll. Érezhetően nőtt a közbiztonság, a rend újbóli megteremtésére jelentős költségvetési forrásokat fordítottunk az elmúlt évek során. Miskolc újra a nyertes városok között van!
Miskolcot mi alakítottuk és alakítjuk olyannak, amilyennek mi, miskolciak szeretnénk megélni. Nem engedhetjük meg, hogy a város nyugalmát, békés fejlődését bárki vagy bármely szervezet megzavarja, és városunkba telepedve, bevándorlás-szervező irodákban fejtsen ki tevékenységet azért, hogy olyan bevándorlás-politikát terjesszen a miskolciak körében, amelyre a miskolciak már többször nemet mondtak.
A miskolciak akaratát mindenkinek tiszteletben kell tartani, és aki nem ezt teszi, az nem más, mint provokátor, aki meg akarja bontani városunk nehezen elért békés nyugalmát – áll az elfogadott „Javaslat a Soros-tervvel kapcsolatban” című előterjesztésben. A Közgyűlés, mint Miskolc város polgárainak népképviseleti szerve, kiáll Miskolc civil társadalma mellett, és egyben elutasítja, hogy a város civil életterét felülről szervezett, álcivil szervezetek aknázzák alá közvetlen politikai haszonszerzés céljából.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.