Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. december 4. péntek
Hírek témák szerint

BUDAPEST FŐVÁROS XXI. Kerület - Csepel Önkormányzata
2019. március 6., szerda 13:43

Dobák István MSZP-s képviselő sem támogatta a volt Görgey iskola lebontását
Napokon belül elindul a volt Görgey Iskola bontása – adta hírül Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán. A romhalmazt a fideszes városvezetés takarítja el, a rá örökül hagyó helyi szocialisták pedig háborognak. Dobák István helyi MSZP-s politikus az iskola bezárását és eladását annak idején megszavazta. A bontáshoz szükséges feltételeket viszont nem támogatta, és most a tiltakozók leveleit várja.
Az MSZP politikusa sokat tud Csepel egykor legmodernebb iskolájáról, melynek bezárásából és kiárusításából is kivette a résztét. Az iskolának az értékes telke lett a veszte. Az MSZP – saját szavazóit átverve – előbb ellehetetlenítette, bezárta, majd lakóparknak értékesítette az intézményt. Az épület új tulajdonosa azonban csődbe ment. Az udvarokat az évek alatt belepte a gaz, termeiben, folyosóin hajléktalanok tanyáztak, elszaporodtak a patkányok. A szocialistákat váltó új városvezetésnek 7 millió forintért kellett világítást fejleszteni a romhalmaz mellett, mert nem mertek hazamenni az emberek.
Az új, fideszes városvezetés igyekezett visszaszerezni az elherdált ingatlant. Nem volt könnyű dolguk, az ellenzék ellenük dolgozott. 2018-ban még a helyben képviselő MSZP-s Dobák István is leszavazta a bontás feltételeinek megteremtését. Ha valakinek még kétsége lenne afelől, hogy a politikus gátolja a romhalmaz elbontását és rendbetételét: a munkákhoz szükséges költségvetésre is nemet mondott februárban. Információink szerint most a bontási munkálatok szakszerűségéről, valamint a szerinte nem megfelelő lakossági tájékoztatásról tett fel kérdéseket a csepeli jegyzőnek. A lakókat emellett arra kérte, hogy ha bármilyen panaszuk van a bontásra, hozzá forduljanak.
Borbély Lénárd polgármester világossá tette: célja, hogy a lakókat bevonva, közösségi tervezéssel rendezzék a terület sorsát. Az önkormányzat lapja rendszeresen beszámol a fejleményekről, a polgármester emellett két alkalommal levélben is tájékoztatta a lakókat, türelmüket és megértésüket kérte a 4 hónapos munkálatok miatt, egyben tájékoztatta az ott élőket a szakszerű bontás részleteiről. Az ellenzék eközben minden eszközzel akadályozni próbálja a telek rendezését, parkosítását és hasznosítását. A csepeli MSZP hátterében ráadásul egy lakóparkokat, munkásszállókat építő és üzemeltető cégcsoport áll, amely a Csepel SC területét is hasonló módon kívánja beépíteni. A cégcsoport az egykori Csepel Művekben már üzemeltet munkásszállókat, ám azok gyakorlatilag hajléktalanszállókként működnek. Nyilvánvaló, hogy a cégcsoportnak lennének tervei a Görgey Iskola értékes telkére is, így szintén érdekükben áll a jelenlegi városvezetés terveinek megakadályozása.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.