Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. október 31. szombat
Hírek témák szerint

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT
2020. június 25., csütörtök 15:10

Dr. Urbán Zoltán László lehet az új megyei rendőr-főkapitány
A megyei közgyűlés csütörtöki ülésén egyetértési jogát gyakorolva támogatta dr. Urbán Zoltán László r.dandártábornok Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitánnyá történő kinevezését.

Dr. Balogh János r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány arról tájékoztatta a Közgyűlést, hogy a belügyminiszter dr. Urbán Zoltán László r.dandártábornok kinevezését tervezi a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének, s a törvény szerint kinevezéséhez ki kell kérni a megyei önkormányzat közgyűlésének véleményét. Dr. Balogh János r. altábornagy a személyes kapcsolat, és dr. Urbán Zoltán László szakmai kvalitásainak ismeretében ajánlotta a közgyűlés figyelmébe az új jelöltet. „Egyúttal köszönöm Csizmadia Gábor rendőr-főkapitány munkáját, aki kiváló választásnak bizonyult, jó pihenést, a megérdemelt nyugdíj minél hosszabban tartó élvezetét kívánom neki”- húzta alá az országos rendőrfőkapitány.

Dr. Urbán Zoltán László rövid bemutatkozásában elmondta, megtiszteltetésnek érzi, hogy egy ilyen tapasztalt főkapitány után és egy ilyen lendületesen fejlődő megyében teljesíthet szolgálatot szeptembertől. „Igyekezni fogok méltó módon folytatni a Csizmadia rendőr-főkapitány által megkezdett munkát, akitől egy kiváló alapokon nyugvó, jól működő rendőrkapitányságot vehetek majd át”- tette hozzá.
A szegedi születésű főkapitány-jelölt 2005-ben került az Országos Rendőr-főkapitánysághoz alosztályvezetőként, majd a Nemzeti Nyomozó Irodánál is dolgozott. 2015 óta szolgál a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőrfőkapitányságon, ahol ezredessé, majd dandártábornokká nevezték ki, 2018-ban pedig Szent György Érdemjel elismerésben is részesült.

Miután több képviselő támogatásáról és partnerségi együttműködéséről biztosította a jövőbeli megyei rendőr-főkapitányt, Németh Zoltán a jelenlegi megyei rendőr-főkapitánynak munkássága elismeréseként a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Védelmi és Rendészeti Tagozat kitüntetését adományozta. A megye elnöke méltatásában kiemelte, büszke a rendőrség eddigi, magas színvonalon ellátott szolgálatára, mely Csizmadia Gábor irányítása alatt technikai-, humán-, és szakmai erőforrás tekintetében is hatalmasat fejlődött.

Csizmadia Gábor 2020.08.31-től vonul nyugdíjba.

A következő napirendi pontban Schnellner Krisztián, a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Kft. munkatársa ismertette a közgyűléssel a korábban elfogadott megyei területrendezési terv szempontrendszerét, célkitűzéseit és bemutatta a kialakult térképeket. „Több mint 200 vélemény érkezett, melyeket igyekeztünk a tervezésnél figyelembe venni. Fontos megemlíteni azt is, hogy a megyei területrendezési terv 7 évre szól, melyeket az országos terv részeként 5-10 évente felülvizsgálnak. A most elfogadott terv a területfejlesztés műszaki-fizikai kereteit adja meg, míg a térségi övezetek kijelölésének alapvetően védelmi funkciója van, s a természeti erőforrások védelmére irányul”- ismertette.

Dr. Pető Péter alelnök, a megyei Értéktár Bizottság elnöke a közgyűlésnek beszámolt arról, hogy a Hungarikum pályázat keretében idén augusztus 30-án Levélen tervezik megrendezni a Győr-Moson-Sopron Megyei Nemzetiségi Nap és Megyei Értéknap rendezvényt.


Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.