Önkormányzati sajtószolgálat
MTI - hírügynökség
2020. november 25. szerda
Hírek témák szerint

DÉNESFA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
2010. május 31., hétfő 08:35

Dénesfa különdíjas a Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programon
A program irányítói: a TÖOSZ, a Magyar Faluszövetség, a Magyar   Önkormányzatok Szövetsége, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, az   Önkormányzati Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a  Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az Európa Tanács, a Budapesti   Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány (OSI) és az Energiaklub. A   pályázaton idén a meghirdetett három kategóriában Mohács, a XI. kerület (Újbuda) és Alsómocsolád egy-egymillió forintos pénzjutalomban   részesült.

A „Roma integráció a társadalmi kohézió erősítésére" kategóriában Mohács település nyerte el az első díjat "Az általános   iskolai szegregáció megállításának stratégiája" című pályázatával. Az   NFÜ különdíját kapta ebben a kategóriában Budapest XIII. kerület "Mi   leszek, ha nagy leszek, közösen együtt a mi XIII. kerületi tanodánkért" című pályázatával. A különdíj egy 500 ezer forintos utalvány a nyertes önkormányzat részére. A Budapesti Nyílt Társadalom Alapítvány 100 ezer forintos különdíjat ajánlott fel Uszka község részére „Magyar- cigány- és ukrán együttélés a Tiszaháton" címmel összefoglalt tevékenységük   elismeréseként.

A „Megújuló energiaforrások használata és/vagy   energiahatékonysági legjobb gyakorlatok" kategóriában Budapest XI.   kerület (Újbuda) lett az első helyezett "Zöld Újbuda" című pályázatával.  Az NFÜ különdíját kapta ebben a kategóriában Hernád Önkormányzata a   "Hőszivattyús fűtés és napkollektoros melegvízellátás a hernádi napközi otthonos óvodában és az általános iskolában" című pályázatával. A   különdíj egy 500 ezer forintos utalvány a nyertes önkormányzat részére.
A  „Közösségi összefogással a helyi fejlesztésekért a LEADER-program   keretében" témában Alsómocsolád győzött "Tovább-lépés a Baranyai Hegyhát  megújulásáért - LEADER típusú fejlesztés a Sásdi Kistérségben" című   pályázatával.

A TÖOSZ küldöttek különdíját kapta Domoszló   önkormányzata. A község a Közösségi összefogással a helyi   fejlesztésekért a LEADER-program kategóriában pályázott a "Példa értékű összefogás Domoszló község fejlesztése érdekében" című projekttel.

Csorvás  városa az ÖNKORPRESS Kiadó különdíját érdemelte ki "Egyenlőnek lenni az  egyenlők között - Roma integráció, vissza az ősi cigány mesterségekhez"  című pályázatával, egy digitális fényképezőgépet. A másik hasonló  ÖNKORPRESS különdíjat Uszka község nyerte el.

Háromfa község  ebben az évben a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület különdíját, egy  két személyre szóló wellness hétvégét nyert "Roma társadalmi integráció  kiteljesedése a településen" című projektjével. Hasonló különdíjban  részesült Dénesfa "Használjuk fel a természet adta energiáinkat" című,  valamint Taktaharkány település "Energiamegtakarítással a sok kicsi  sokra megy" című munkájuk miatt.

A Magyar Posta által felajánlott  különdíjakat, egy-egy személyes bélyeg kialakítására szóló csomagot  nyert Örményes település "Megújuló energiaforrások" című munkájával és  Hatvan Körzete Kistérségi Többcélú Társulás "Mi" "miénk" "nekünk", de  másokkal című pályázatuk miatt.

1 csatolt dokumentum A pályázat szövege
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Önkormányzati érdekszövetségek hírei
Magyar Polgármesterek XII. Világtalálkozója
2018. június 28., csütörtök 12:56
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége    2018. június 29-30-án  Gödöllőn rendezi meg a
 Magya...
TÖOSZ állásfoglalás a 2018. évi központi költségvetésről
2017. május 26., péntek 09:27
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) kibővített Elnöksége 2017. május 23-ai ül...
Országos önkormányzati szövetségek szolidaritási nyilatkozata
2016. június 8., szerda 19:13
Az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsa (ÖNET) önkormányzati oldalát képviselő Elnökök T...
Belügyminisztérium hírei
Közlemény
2010. július 23., péntek 15:49
A belügyminiszter 2010. július 22-ei, a működésképtelen helyi önkormányzatok támogatásáról szóló ...
A megszűnt Önkormányzati Minisztérium archív hírei
Az önkormányzati rendszer átalakításáról, az önkormányzatokat ...
2010. június 28., hétfő 17:02
Az új kormány önkormányzatokat érintő elképzeléseiről esett szó az ETK Önkormányzati Klub legutób...
Kormányzati segítség a zempléni településeknek
2010. május 13., csütörtök 11:29
Dr. Pataki István, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és dr. Hoffmann Imre, az Ország...
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.